A „magyar flow” kötelességet jelent

2023. augusztus 26. 14:06

A jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak.

2023. augusztus 26. 14:06
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

„A jobboldal nemzeti összefüggésrendszerből indul ki és »mi« központú, ezzel szemben az egymással összeérő bal- és liberális oldal nemzetközi dimenzióban gondolkodik, emiatt "én" központú - így írta le Orbán Viktor a Tranziton elmondott beszédében a távlati különbségeket a két oldal között. Ebből pedig az is következik, hogy a »magyar flow« kötelességet jelent, a magyar érdek követését, nem pedig azt, hogy hogyan tud Magyarország betagozódni a világpolitikai tömbök valamelyikébe. Ehhez kell kihasználni azt, hogy magyarnak lenni versenyelőnyt jelent. Orbán Viktor szerint a konzervatív tábor ezért tudta ledolgozni korszakos lemaradását itthon a balliberális elitek évtizedes hegemóniája ellenére is.

A miniszterelnök kiemelte, hogy csak a szuverén államok léte garantálhatja a jó és magyar életet. A jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak, így a mérsékelt jobbközép pártok ne a baloldal, hanem a jobboldal iránymutatásához igazodjanak. Ez lehet a szuverén államok együttműködésének záloga, ami a birodalmi tempót, a háborúpárti lázat válthatja fel a békére törekvő józansággal.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. augusztus 26. 16:46
"jobboldali politikai erők összemozogjanak" -jól hangzik, de ahhoz semmi közötök nem lesz, ahogy eddig sem. versenyelőny? -inflációban, államháztartási hiányban?
drogqueen
2023. augusztus 26. 14:15
Mérsékelt jobboldal? Ennek a populista hirdònak mi köze van ehhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!