A kormányszóvivő és az infláció

2023. augusztus 15. 07:32

Az infláció majd csak akkor fog térdepelni, amikor nem 17 százalék lesz, hanem 0,17 százalék.

2023. augusztus 15. 07:32
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Népszava

„A wikiszótár szerint a kormányszóvivő »az az ember, akit a kormány megbíz azzal, hogy döntéseit, határozatait a megfelelő formában elmondja a sajtónak és az embereknek. Példa: (…) A sajtó a kérdéseivel ostromolta a kormányszóvivőt.« És itt van Szentkirályi Alexandra, akiről eddig nem derült ki, hogy mit csinál. Két-három hetenként kiáll Gulyás Gergely mellé, oszt' elvan két órát. Ennyi. Én speciel még soha semmit nem tudtam meg tőle, de ez biztos az én hibám, nem vagyok ideológiailag kellően képzett.

A kommunikációs szakember – végül is egy kormányszóvivőt mi másnak nevezhetnénk  –, inkább az online térben véteti észre magát. Emlékezetes alakítása volt a határkerítés megszemléléséről készült videója egy kazah rapper zenei- hangulati aláfestésével, amelyben a közép-ázsiai művész közölte, hogy ő, mármint a művész »b..szni fog«. Hasonlóan telitalálat volt a kormányszóvivő rezsicsökkentéses videója: 2022 nyarán azon élcelődött, hogy a »a baloldal úgy akar megkímélni a magas rezsiáraktól, hogy kevesebbet fűthetsz télen«. Aztán jött a szeptember, a Kormányinfón meg Gulyás Gergely, és közölte: a kormány akkor most lecsavarja 18 fokra a fűtést a közintézményekben. És ez a politikus volt a főpolgármester-helyettes. Öt évig. Észrevették?

A kormányszóvivő a hétvégén kivételesen az állami rádióban alakított nagyot. Azon örömködött, hogy már csak 23 százalék az éves élelmiszerinfláció. Mert az infláció »kapott egy gyomrost és térdre rogyott«. A hosszas bevezető után elárulom, nekem erről kellene értekezni a szerkesztői elvárás szerint, de nem fogok. Az infláció ugyanis majd csak akkor fog térdepelni, amikor nem 17 százalék lesz, mint most, hanem 0,17 százalék. Szóval ilyen, olcsó altesti Hacsek és Sajó szerű kabarétréfákat nem elemzünk. Mert minek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. augusztus 16. 21:02
ókori infláció: 22 perc 50 másodpercnél -> kb. 2000 évvel ezelőtt Diokleciánusz császár bevezeti az árstoppot, ami TELJES CSŐDBE viszi Rómát... hm... ez hasonlít valamire... https://www.youtube.com/watch?v=iGPoK5bEdZ8 egy kis ókori közgáz... ;) nincs mit... ;) nem kell megköszönni az ingyen órát.. ;) az infláció még Rómát is szétkapta... pedig elég lett volna csak egy gyomros...
Pelso j.
2023. augusztus 15. 19:50
"nekem erről kellene értekezni a szerkesztői elvárás szerint, de nem fogok." Helyes. Birkáknak szóló primitív másvalóságon nincs mit elemezni.
tapir32
2023. augusztus 15. 15:31
Nagy utat tett meg az ország a Kádár-korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében tette meg az ország, mint a Horn Gyula majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A kádárrendszer irigység és gyűlölet ideológiája arra alapozott, hogy az irigység és a gyűlölet az ember természetes érzése! A szocializáció folyamatában ezeket kellett volna legyőzni és meghaladni! Azért veszedelmes a szocializálatlanság liberális kultusza, mert egyenlő a gyűlölet és az irigység kultuszával! A liberális szocializálatlanság a kommunisták között termőtalajra lelt! Imigyen nőtt össze a liberalizmus a kommunista demagógiával!
Agricola
2023. augusztus 15. 14:57
Papp Zsolt, Népszava esze kereke keskeny vágányon jár, úgy véli, hogy" az infláció ugyanis majd csak akkor fog térdepelni, amikor nem 17 százalék lesz, mint most, hanem 0,17 százalék". Szerinte addig mindegy, hogy mi mennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!