Elkezdődött az MCC Feszt: kulturális és zenei programokkal a magyar tehetségért

2023. július 27. 21:07

Zenei nagyágyúk, szakmai események az esztergomi fesztiválon.

2023. július 27. 21:07
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Csütörtökön elstartolt az MCC Feszt, Magyarország legnagyobb kulturális és oktatási fesztiválja. A hivatalos megnyitón Hernádi Ádám esztergomi polgármester és Erős Gábor országgyűlési képviselő köszöntő szavai mellett Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója szólalt fel, aki arról beszélt, hogy amikor megálmodták a nyári programot, az MCC-s közösség számára terveztek fesztivált csinálni. Akkor még 2-3 ezer fővel számoltak, erre 13 ezer érdeklődő volt. Tavaly 30 ezer vendéget fogadtak, idén pedig 40 ezer főnél is több vendéggel számolnak.

„Mondhatjuk azt, hogy Balassi és Babits városában otthon vagyunk, és köszönjük, hogy a város minden lakója befogadott minket” – fogalmazott Szalai. „Hangot adunk a tehetségnek, és ez az, amihez az MCC igazán ért. Ha olyan tehetséges diák vagy, aki úgy érzi, hogy az átlagnál többet tud dolgozni, több tudást akar szerezni, nemzetközi kitekintést akar szerezni, akkor itt a helyed!” – szögezte le az MCC főigazgatója.

Szalai felsorolta, hogy immár 29 helyszínen tart képzéseket az MCC, 10 éves kortól az egyetem végéig, de nem csak az anyaországban, hanem Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján is, összesen több mint 7000 fiatal tartozik az MCC égisze alá. „Éppen múlt héten nyitottuk meg 29. helyszínünket Erdélyben, ami egy fantasztikus gyerektábor lesz” – újságolta a főigazgató.

Szalai kiemelte, hogy a mostani fesztivál is kiváló lehetőség lesz arra, hogy a résztvevők betekintsenek az MCC működésébe, hiszen az Edu sétányon több mint 100 kiállító sorakozott fel, a 10 színpadon pedig rengeteg esemény, vita, beszélgetés kerül megrendezésre. Természetesen a fesztiválnak a szakmai program adja a gerincét, rengeteg kiváló hazai és külföldi szereplővel, köztük olyan nagyágyúkkal, mint Michael Knowles befolyásos amerikai politikai kommentátor és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár.

Ezen felül persze lesznek koncertek is, minden korosztály és minden zenei ízlés kedvelője megtalálja a maga programját. 

Szalai záró soraiban felhívta a figyelmet, hogy a fesztivál nagy része ingyenes.

Nyitókép: MCC

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata Aripeit
2023. július 29. 16:36
Talán a '70-s években énekelte Demjén, hogy de nehéz az iskolatáska....meg ugyebár szombaton is volt tanítás, meg kulcsos gyerekek, meg a napközi..és akkor is volt edzés, különóra....nem is beszélve az 1930- s évek tanügyi szigoráról. Mondjuk azokból a nebulókból lettek is valakik, ezekből lillák meg blankák, meg fegyőrandrások lesznek. Egy rollermosó generáció. Ennyit , amennyit a túlterhelt gyerekekről konferenciáznak...nos talán elég lenne ha néha a T vonalzóval fejbebasznák őket, vagy a pajeszhuzogatás is megfelelö opció:-) . Az a baj, hogy többen foglalkoznak edukációs tanulmányok írásával, mint oktatással. De majd egyszer jobb lesz ez is. Mert ez bal:-)
lofejazagyban-2
2023. július 27. 22:23
Balassi városa??? Elég morbid ez a Szalai gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!