A Nézőpont Intézet igazgatója szerint Magyar Gábor felügyelete alatt nem születhet objektív jogállamisági jelentés

2023. július 10. 09:28

Mráz Ágoston Sámuel szerint a bizottság jelentése egyoldalú, és érdemben nem konzultáltak a magyar jobboldallal.

2023. július 10. 09:28
null

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt az Európai Bizottság Magyarországról készített jogállamisági jelentéséről. Szerinte már az is problémás, hogy Magyar Gábor a jelentést készítő delegáció kapcsolattartója, mert szerinte elfogultság áll fent az ő személye miatt. Ráadásul az Európai Bizottság nem reagál a magyar jobboldali intézmények fél éve elküldött tiltakozására. Hozzátette, a hazánkat bíráló jelentésben többnyire balliberális panelek jelennek meg, és mindaddig nem számíthatunk objektív elbírálásra, amíg Magyar Gábor felel a vizsgálatért.

Mráz a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a magyar konzervatív szervezetek azért tiltakoztak, mert a bizottság jelentése szerintük egyoldalú, és érdemben nem konzultáltak a magyar jobboldallal. 

A Nézőpont Intézet igazgatója szerint mindez nem meglepő, tekintve, hogy Magyar Gábor, a jelentés előkészítő delegációjának kapcsolattartója ezer szállal kötődik a baloldalhoz és közismerten elfogult a jelenlegi kormánnyal szemben. 

 

Két héttel ezelőtt érdeklődtem az EB magyarországi képviseleténél, hogy miért nem válaszoltak a levelünkre. Miután utánanéztek, kiderült, hogy elküldték Brüsszelbe a levelet, amely valószínűleg Magyar Gábor íróasztalán landolt, ám ő egyszerűen nem reagált rá

 

– fogalmazott az igazgató. Ezt követően, a jelentés megjelenése után Magyar Gábor e-mailben köszönte meg a Nézőpont Intézetnek az együttműködést.

„Erre a konzervatív intézetek nevében azt a választ küldtem, hogy szó sem volt együttműködésről, ám Magyar erre a levélre sem válaszolt. A személyes e-mail-címére elküldtem a februári levelünket is, amelyre eddig ugyancsak nem válaszolt” – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel. 

A Nézőpont Intézet igazgatója rámutatott: amit Brüsszel a jobboldali szereplőkkel folytatott konzultációnak igyekszik beállítani, az pusztán névleges interakció volt. 

Mráz szerint az egész jogállamisági vizsgálatot komolytalanná teszi, hogy egy elfogult, előítéletes, a magyar kormánnyal szemben elfogadhatatlan nyilatkozatokat tevő személy vizsgálja a jogállamiságot. 

„Ez a függetlenség szellemével teljesen összeegyeztethetetlen, ezért a februárban kelt levelünkben azt is kértük, hogy váltsák le Magyar Gábort, ne ő foglalkozzon a jogállamiság kérdésével és továbbra is ezt szeretnénk elérni” – vélekedik az intézetvezető. 

Ezt is ajánljuk a témában

MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maciapu
2023. július 11. 23:15
A fizimiskáját elnézve nem inkább Zsidó Gábornak kellene hívni ezt az alakot?
catalina11
2023. július 11. 18:37
A Nézőpont Intézet igazgatója szerint Magyar Gábor felügyelete alatt nem születhet objektív jogállamisági jelentés"------------------------- Magyar György, Magyar Gábor, Magyar Bálint = sekélymagyarok
dupree
2023. július 10. 13:48
Most Moszkva helyett Brüsszelbe rohangáltok kis kommunisták.
pollip
2023. július 10. 12:32
Hogy került oda? Ki alkalmazza, honnan kapja a fizetését?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!