Megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katonát Horvátországban

2023. június 22. 20:29

A területen talált roncsokat és minden fellelhető darabot összegyűjtenek, majd Magyarországra szállítják további elemzésre.

2023. június 22. 20:29
null

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint csütörtök délután, a helikopter roncsai alatt megtalálták a szerdán, kötelességteljesítés közben lezuhant helikopter harmadik kezelőjét is. A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat és minden fellelhető darabot összegyűjtenek, majd Magyarországra szállítják további elemzésre. A magyar katona földi maradványait – a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan – Splitbe szállítják.

A horvátországi helyszínen a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről, legfontosabb célja azonban az volt, hogy találkozzon a helyszínen tartózkodó állománnyal. Böröndi Gábor altábornagy arról tájékoztatott, hogy

a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Elmondta, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen megnehezíti. A teljeskörű vizsgálat ezért – a fizikai kitettség okán is – várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe – tette hozzá.

A Vezérkar főnöke hangsúlyozta: éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó horvát-magyar szakértő bizottság fogja megállapítani.

(MTI)

 

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Ketten meghaltak, a személyzet harmadik tagját még keresik.

 

****

Nyitókép: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2023. június 23. 08:58
Háromszor ültem srófon, minhárom pilóta meghalt. Osztrák lezuhant az alpokban, egyik magyar Pestimrénél, másik motorbalesetben. Horvátoknak tudniuk kellett volna, hogy ott az drótkötél.
apro_marosan_petergabor
2023. június 23. 02:08
1. Mit keresett iyen szurdokgyakorlatot egy magyar helikopter? (nálunk nincs ilyen terep) 2. Fel lettek erre megfelelően készítve? 3. Kik a felelősei ennek a balesetnek? - pilóta?ga - vezénylő közvetlen felettes /masabb parancsnok? - rossz térkép, kevés info/horvátok? 4. Ki fizeti a kárt - 5 milliárd+ - magyarok, horvátok - senki...? 5. Mit teszünk, hogy ne legyen több ilyen?
Lion
2023. június 22. 22:10
Balfék volt a pilóta sajnos. Részvétem.
56október
2023. június 22. 20:52
Isten nyugosztalja mindhárom katonánkat, és részvétem a családjaiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!