Elkészítése:
A füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a tepertőt kiszedjük, hozzáadjuk a zsírt, és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
A dinsztelt hagyma felén megpirítjuk a rizst is. A hagymás rizst hozzáadjuk húshoz, és ízlés szerint zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük. Két tojással az egészet alaposan összekeverjük, és kész is a töltelék.
A káposztát leveleire bontjuk, a torzsaereket kimetsszük, majd egyenként megtöltjük, feltekerjük. (Soha nem öblítem le, nem mosom ki a káposztát!). Egy igazán nagy lábosban a dinsztelt hagyma másik felére szálas káposztát terítünk, jön rá a darabolt füstölt nyúlja, a babérlevél, a szeletelt fokhagyma, paprika, paradicsom, majd a töltelékek, s a tetejére ismét szálas káposzta. felöntjük káposzta- és paradicsomlével, s ha még szükséges, vízzel, hogy ellepje.
Felforralás után kislángon, fedő alatt, másfél-két óráig rotyogtatjuk, tíz-tizenöt percenként megmozgatva a lábost. Ha elkészült, friss fehérkenyérrel és tejföllel kínáljuk.