Kunhalmi: Nem az árnyékkormány tényével van a baj, hanem...

2022. november 10. 20:25

Az MSZP társelnöke az önkormányzati választásokkal kapcsolatban leszögezte: egyetlenegy más párthoz tartozó polgármester támogatása sem automatikus. Karácsony Gergelyé sem.

2022. november 10. 20:25
null

Kunhalmi Ágenssel és Komjáthi Imrével, az MSZP társelnökeivel készített interjút a telex. Október 22-én tartottak tisztújító kongresszust a szocialisták, ahol Kunhalmi a szavazatok 90, Komjáthi a 89 százalékát kapta meg.

A 2024-es önkormányzati választásról elmondták, mindenhol saját jelöltet tervezünk állítani, ahol csak lehet. Azt is megerősítették, hogy Horváth Csaba és Gajda Péter lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Zuglóban, illetve Kispesten. Arra a kérdésre, hogy lesz-e az MSZP-nek főpolgármester jelöltje, Kunhalmi azt felelte, ez még nem aktuális, viszont leszögezte:

egyetlenegy más párthoz tartozó polgármester támogatása sem automatikus. Karácsony Gergelyé sem.

 A DK ellenzéken belüli szerepe is szóba került: 

„Azt hiszem, hogy a DK-s szavazók egy jelentős része sem ért egyet azzal a mentalitással, hogy szeleteljük újra a tortát, de ne bővítsük” – fogalmazott Kunhalmi, majd hozzátette:

Nem az árnyékkormány tényével van a baj, hanem azzal, hogy egypárti.

Az európai parlamenti választás kapcsán megjegyezték, szerintünk a közös lista lenne a célszerű. „Ha külön listával indulunk, akkor a mi kalkulációink szerint csupán hat ellenzéki, tizenhárom fideszes és két Mi Hazánk-os jelölt juthat mandátumhoz a szeptemberi adatok szerint” – hangoztatta Kunhalmi.

Nem! – szögezte le Komjáthi arra a felvetésre, hogy az MSZP öt éven belül beleolvad-e a DK-ba. Ujhelyi távozásáról úgy fogalmazott Kunhalmi: „Ő volt az, aki elfogyasztotta a levegőt. Mi végig együttműködtünk vele, és azt szerettük volna, hogy maradjon. Én azt gondolom, elhamarkodott döntést hozott, és szívesen várnánk vissza”.

 

Ujhelyi István: Fél éven belül eldőlhet Magyarország EU-kilépése

Ujhelyi István interjút adott az mfor.hu-nak. Az EP-képviselő a lapnak kifejtette: reális veszélynek tartja, hogy Magyarország kilép az EU-ból. „Ez a következő fél év nagy kérdése. A politikai logika mentén érdemes gondolkodni, és nem a gazdasági-társadalmi racionalitás mentén. Ez a rezsim pontosan tudja magáról, hogy örökké regnál vagy nagyon sokaknak kell szembenéznie a társadalom és a bíróság ítéletével.

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. november 12. 05:11
A baj az, hogy nem vagy benne?!
Hyazinth
2022. november 11. 11:30
"Kunhalmi Ágenssel" Ez direkt lett így írva, vagy valami freudi elütés? (ágens egyik jelentése: fizetett politikai ügynök)
csulak
2022. november 11. 11:09
nem az alytoval van Agica hanem azzal aki nekimegy
ellenforradalmár
2022. november 11. 09:57
Az árnyékkormány egy olyan beatzenekar, ahol senkinek sincs hangszere, senki sem tud zenélni, erre Kunhalmi megsértődik, hogy nem veszik be őt léggitárosnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!