Kormányszóvivő: Példa nélküli támogatást kapnak a fiatalok

2021. február 17. 11:11

Szentkirályi Alexandra szerint a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége havonta akár 40 ezer forinttal többet jelenthet a fiataloknak.

2021. február 17. 11:11
null

Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: a kormány bevezeti a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét – mondta a kormányszóvivő szerdán a Facebookon megosztott videójában. Szentkirályi Alexandra elmondta, a támogatás egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet jelent. „Ez pedig a legjobbkor jön, ugyanis akkor van a legnagyobb szükség a támogatásra, amikor valaki elkezdi a karrierjét, az első vállalkozásba kezd, vagy éppen családot alapít” – hívta fel a figyelmet.    

Hozzátette, a koronavírus-járvány szinte egyik országban sem kímélte a fiatalokat és több százezren váltak munkanélkülivé Európában. Magyarországon azonban ez nem így történt, hiszen itt a kormány megvédte a fiatalok munkahelyeit is, például a gazdaságvédelmi akciótervvel vagy bértámogatással. Szentkirályi Alexandra az szja-mentességet a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontjának nevezte, ami évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket. „Ez amellett, hogy segít és ösztönzi a munkavállalásukat, jelentősen növeli a bevételüket, megkönnyíti a mindennapokat” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széles körű otthonteremtési és családtámogatások olyan „bőkezű” támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok előttük járó generációnak nem adatott meg.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2021. február 18. 14:21
Elnézésedet kell kérnem, valószínűleg összekevertelek egy másik Akitlosz nickkel, akivel annak idején, még az origó fórumon, nagyon jókat beszélgettünk mindenféle témákról. Asszertíven, érdeklődéssel a másik irányába. Azért kezdtem elnézés kéréssel, mert akkor nem te vagy az akkori Akitlosz, mivel neki nem okozott volna előítéletes problémát, hogy egy Kormánypárti1 nicket választó emberrel kelljen beszélgetnie. És hogy mennyire vagyok elkötelezett vagy sem, azt a nickem végén lévő 1-es valamelyest jelzi, ugyanis egyszer már sikerült kitiltatnom magam innen. Na mindegy, előfordul hogy tévedek, és az sem lehetetlen, hogy ugyanazt a nicket máshol, más használja. És nem tartom kizártnak, hogy tényleg nem az akkori vitapartner vagy, mert az akkori Akitlosz nem vetemedett arra, hogy olyan gyenge érvelés(nektűnő)sel kábítson másokat, mit amikkel te bepróbálkozol. Már az sem volt semmi, ahogy az adót az útonálláshoz hasonlítottad, az adócsökkentést meg az útonálló nem mindent vivő jóindulatához, nem zavartatva magad azzal az aprósággal, hogy természetesen az útonálló nem teremt semmit a köz javára. A mostani indoklásaid is eléggé gyengék és a másikat butának nézők, ugyanis a te közgazdaságtani nézeteid szerint, bizony még a bankban lévő pénzed sem létezik, sőt, még a fizikailag a tálcádban lévő sem biztos, ugyanis bármikor értéktelen papírdarabbá lehet változtatni. De nem is értem, hogy ezzel mit akartál. Én nem vagyok jó közgazdaságtanból, de azét annyit én is tudok, hogy a közfeladatok ellátására, minden ország adót szed, függetlenül attól, hogy milyen politikai beállítottságú kormánya van. Az én számomra politikai színezettől függetlenül, pozitív az a politikai döntés, ami a jobban szervezett gazdaság eredményességének köszönhetően, vissza juttat a befizetett adókból a polgárainak, mert a közös eredmények az lehetővé teszik, mert a közfeladatokra még így is marad elegendő. És ez nálam egyáltalán nem politikai kérdés, mindössze csak egyszerű saját zseb közgazdasági. Jelenlegi kormányszimpátiám póriasan egyszerű oka, hogy ellenben az előzőekkel, nem csak egyre többet elvenni, hanem visszaadni is képes, a jobb gazdálkodás, gazdaság irányítás miatt.
Búvár Kund
2021. február 17. 14:58
Mit érdekli ez, ezeket a fiatalokat? Ezeknek a buli, a pia, meg a haverok fontosabbak. A legtöbb még ilyen korban még választani sem jár el. De ha igen akkor az iskolában, egyetemen azt hallja a tanároktól hogy O1G, és a kedvezmények igénybevételével leszavaz a Momentumos sztárocskákra. Minden tiszteletem a normális gondolkodású fiataloké.
dakotasámán
2021. február 17. 14:33
"Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: ..." szandika, ez sajnos nem igaz ebben a formában. zorbán gyerekei, stróman lőrinc gyerekei, na azok példátlan támogatást kaptak eddig.
realista
2021. február 17. 13:52
Hát egyes fiatalok tényleg példa nélküli támogatást kaptak, volt aki miatt még törvényt is módosítottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!