Többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

2021. január 12. 15:02

A javuló tendenciák érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felhívása szerint.

2021. január 12. 15:02
null

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták: 2021 első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat. A vizsgálati eredmények alapján az első héten egyik településen sem tapasztaltak jelentős növekedést. Debrecenben, Kaposváron, Salgótarjánban és az öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) csökkenő a tendencia. Szekszárdon és Szolnokon azonban továbbra is az átlagosnál magasabb az új koronavírus koncentrációja a szennyvízben – tették hozzá.

Kiemelték továbbá, hogy a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Fontos a legalább 1,5 méteres távolság megtartása, a maszk viselése, valamint a gyakori és alapos kézmosás is – sorolták.

Címlapképen: A kaposvári szennvíztározó. Illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. január 13. 11:09
Szarházy ülepítő medencéket még nem látogatott meg? Ott igazán otthonosan mozogna. Főleg bennük.
az ember
2021. január 12. 17:25
Ez klassz, az elmúlt hetekben csupa jó hír a vírussal kapcsolatban.
szóda
2021. január 12. 16:33
Lassan is, de néhány helyen azért csökken. Remélem februártól néhány tilalmat feloldanak és ha minden jól megy, akkor tavasszal a tömeges oltás megkezdésekor szépen visszaállnak a dolgok. Ez az optimista forgatókönyvem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!