Stabil az állapota, de még „nincs túl a nehezén” az Újpesten megkéselt rendőr

2020. december 26. 10:21

A sebesült járőrt péntek este ébresztették fel az altatásból.

2020. december 26. 10:21

A csütörtökön megkéselt rendőr állapota stabil, de még „nincs túl a nehezén”; a 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. Azt is elmondták, hogy a rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már kiengedték a kórházból.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XSXS
2020. december 26. 15:37
.
simonvitéz
2020. december 26. 13:11
Jobbulást a rendőrnek és kitartást a családnak. Nagyon nehéz időszak lehet ez nekik ez a mostani karácsony. Vajon mi történhet egy emberrel, hogy ilyen szinten megőrül? Milyen szeretetlenség-sorozat volt ennek a kiváltója? Vagy már eleve ketyós volt? De akkor hogy lehetett szabadlábon? Tavaly nagyjából ilyen tájt öltek meg Kőbányán egy 3 gyermekes anyát, lépcsőházi ámokfutás végén. Ott is agyon kellett volna lőni az elkövetőt.
Falfirka
2020. december 26. 12:24
remélem felépül és újra védeni tud minket. a rendőrnőnek a legmagasabb kitüntetést javaslom!
Gregorius
2020. december 26. 11:20
Javulást a rendőrnek és a társának is, aki sokkos állapotba került. ( Szerencsére ritkán kerül egy 23 éves rendőrnő ilyen durva helyzetbe.) Ahogy néztem a híradóban ez egy panelház szűk, emeleti lépcsőelőterében, talán a VIII-n történt, a kis távolság a rendőrök és az őrjöngő ( drog, alkohol?) késelő között indokolja a több lövést. A megszólaló szomszédok szerint többen is rettegtek attól, hogy berúgja az ajtót és beszabadul a lakásokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!