Szakértő: A magyar kisebbség fenyegetése lehet az új norma Romániában

2020. május 13. 09:15

Európában egyedülálló módon a román kormánynak sikerült még ebben a járványos időszakban is rontania a teljesítményén.

2020. május 13. 09:15

A magyar kisebbség fenyegetése lehet az új norma a román belpolitikában – mondta Pászkán Zsolt külpolitikai szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A műsorban Klaus Iohannis román államelnök magyarellenes kijelentéseiről beszéltek, amikor a szakértő kifejtette, az államelnök úgy érezheti – mivel ez már a második mandátuma, így nem választható újra –, hogy többé nem kell „finomkodnia”, s a magyarokkal szembeni valódi érzéseinek is hangot adhat.

Ugyanakkor idén valószínűleg helyhatósági és parlamenti választás is lesz Romániában. A kontinensen még a „leggyatrább” kormány is stabilizálta a támogatottságát, a román kormányzó párt, a Nemzeti Liberális Párt a felmérések szerint viszont 13 százalékot bukott – mondta. Ebben a kontextusban rendkívül veszélyes Klaus Iohannis megnyilvánulása, hiszen a megszólalásai, azoknak hangneme a magyar kisebbséget fenyegeti, s úgy néz ki, hogy ez válik a normává Romániában – mondta Pászkán Zsolt.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. május 13. 09:32
Eddig is ez volt.
Bernard
2020. május 13. 09:22
A megboldogult öreganyám szavajárása volt: Nem fizet az Isten minden szombaton, de még senkinek sem maradt adósa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!