Hétfőn leáll a termelés a győri Audi-gyárban is

2020. március 17. 14:05

A közlemény szerint a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést.

2020. március 17. 14:05

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában is – tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t. A közlemény szerint a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést, ami érinti az Audi AG ingolstadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is.

A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában a hét végéig leállítja. A közlemény idézi Peter Kösslert, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagját, az Audi Hungaria Zrt. felügyelőbizottságának elnökét, a nemzetközi válságstáb vezetőjét, aki szerint már eddig is számos intézkedést hoztak annak érdekében, hogy megóvják munkavállalóik egészségét.

(MTI)

(Nyitókép: Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.)

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 18. 10:40
Ez már kemény! A magyar GDP kb 40%-át a külföldre dolgozó autógyártas hozza. Pontosan 5 autógyár. Erre verte magát a törpe az elmúlt x évben, mint erősödő gazdaság! Az EU meg ezért nyelte be az ámokfutását!
Arimaspa
2020. március 17. 23:03
Államosítani. Lehet, hogy mindenkinek egy picivel szarabb lesz, de nem lesz keveseknek érvágás. Háborúban vagyunk.
Jack Reynor
2020. március 17. 22:22
Ezt akarta az ellenzék.
Héja
2020. március 17. 16:34
Az ellendrukker ballibek hitványsága nem lep meg. Nem a kényszerszabadságra küldötteket sajnálják. Ócska szarházi banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!