Ezekben a választókerületekben várhatóak politikai harcok

2019. október 14. 16:10

Ahol a megválasztott polgármester mögött nincs képviselő testületi többség, ott valószínűleg izgalmas lesz a politika a következő években.

2019. október 14. 16:10

Több, 20 ezer főnél népesebb település és fővárosi kerület is izgalmas politikai verseny színterévé válhat, hiszen ezeken a helyeken a megválasztott polgármester mögött nincs képviselő testületi többség – írja az Index.

Ilyen, ellenzéki vezetésű nagyváros lesz – képviselő testületi többség nélkül – például Tatabánya (ahol a polgármester mellett 8 Fidesz, 8 ellenzéki összefogás és egy Mi Hazánk színekben bejutó politikus ül a testületben), Jászberény (7 Fidesz, 6 ellenzék, 1 Mi Hazánk), és Gödöllő is.

A vidéki nagyvárosok közül a Fidesz is több helyen járt úgy, hogy bár ők adják a polgármestert, nem lesz többségük a közgyűlésben. Ilyen nagyvárosok Szolnok, Békéscsaba, Nagykanizsa, Szekszárd és Komló is.

Budapesten összesen kilenc kerületet nyertek meg a kormánypártok, de ebből öt olyan városrész lesz, ahol a fideszes polgármesternek nem lesz többsége. Ilyen a X., XX., XXI., XXII. és a XXIII. kerület is.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
metálgitár
2019. október 15. 09:01
"néhány városban most ízelítőt kapnak a kényelmes jóemberek, hogy milyen is volt a komcsi-libsi idején az élet" Csak az a baj, hogy én is ízelítőt kapok belőle, pedig én még emlékszem demokratáék teljesítményére. :(
OberEnnsinnen
2019. október 15. 09:00
Pokorny Zoltánt előre sajnálom, bár ő ilyet soha, senkitől nem kért. Mármint, hogy őt bárki sajnálja. Úgy vagyok pontos: az egészségét sajnálom. ...ha ezt érzi, legjobb azt mondani, köszönöm, vége. Inkább lépjen le, mint az életét tönkretegye. Ez vonatkozik minden tisztességes polgármesterre, aki ellenszélben kényszerül dolgozni.
mo ching
2019. október 14. 19:53
Magyarán szólva jópár működésképtelen, döntésképtelen testület lesz. És jónéhány gerinctelen, aki oda fog szavazni, ahonnan több pénzt kap majd.
AKissLaci
2019. október 14. 19:15
A baj ezekkel a szarháziakkal az, hogy mióta azt hiszik, hogy most nyertek, azóta ordibálnak. Ez igen idegesítő. Különösen azért, mert nem nyertek. Budapest, Budapest - tök jó, lehet majd játszani a kormánnyal a vörös (kék?) rongyokba öltözött városvezetésnek. Mert ti háborút akartok... Tök jó. A kormány meg majd kitolja a pénzt a vidéknek, mert Karácsonyka már előre megmondta, hogy ő háborúzni akar. Tök jó. Csak Viktorka nem most jött le a falvédőről. Sőt! Nemhogy még a faszotokat sem kezdtétek el rángatni (mert még az sem volt), az övé már fényes volt. Tetemre kell hívni ezt a bűnös várost, amelyik vörös rongyba öltözött (vagy kékbe, sárga csillagokkal - a lényege ugyanaz), aztán legyen, ami lesz. Lassan 52 éve vagyok pesti. Emberekkel viszont jobbára Pesten kívül találkoztam, vagy olyanokkal, akik vidékről kerültek Pestre. Azonkívül: ez a buzi kis majom 60.000 szavazattal nyert. Budapesten 90.000 nem magyar állampolgár szavazott. Sose engedjetek be migránsokat a lakóhelyeitekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!