Levelet írt II. Erzsébet egy szombathelyi gimnázium diákjainak

2019. május 02. 11:51

Az osztály bemutatkozó levelére személyes hangvételű választ diktált udvarhölgyének.

2019. május 02. 11:51

„Hatalmas megtiszteltetés érte a 12. C osztály tanulóit. A diákok 4 éve tanulnak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra, és kaptak rá választ, de most abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelsége II. Erzsébet királynőnek, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta” – írja az iskola egy bejegyzésben a Facebook oldalán.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
útonjáró
2019. május 03. 01:35
"Van orbánunk. nekik csak migránsaik vannak" neked meg csak - úgy tűnik - csak Orbán... ;)))
Katinka
2019. május 02. 19:33
Elnézézést kérek de az iménti hozzászólásomat a Swift-key billentyűzet kissé átalakította itt-ott. Helyesbítek: forgalmazási helyett forgalmazási, feltételei helyett feltételei, tartalmát helyett tartalmat, illeszteni helyett illeszteni.
Katinka
2019. május 02. 19:23
Kedves zsurnaliszták (újságírók)! Felhívnám szíves figyelmüket a pontos forgalmazási készség fontosságára, ami a mai elbulvárújságírósodott világban nem csak rettentően nagy kincs, érték stb., hanem egyenesen kiváltság is, hogyne mondjam Istenáldotta tehetség kell hozzá. (Már akinek még!!! van), teszem hozzá. A történet szerint ugyanis nem! Erzsébet királynő írta saját kezűleg a levelet, hanem az egyik udvarhölgye. Namármost: vagy Erzsébet királynő írta sajátkezűleg a levelet és nem az udvarhölgyének diktálta, viszont akkor a cikk nem fedi a valóságot, vagy mint a cikkben is áll, Ő diktálta le, hogy mi álljon a levélben, de akkor meg a cikk címében van egy nagyon csúnya, úgynevezett: hogy mindenki elolvassa, like-olja, mert a címe érdekesebb mint maga az írás című ferdítés, amit én eléggé helytelennek tartok, mert erős olvasó és like vadász íze lesz tőle a cikknek. Jó lenne, ha mindenki, aki magát kicsit is újságírónak tartja, vagy feltételei magáról, hogy az, illetve aki újságírásból él, jól, vagy rosszul az itt most mellékes, végre észhez térne és a szenzációsnak hangzó főcímek mögé valós tartalmát illeszteni, vagy a valós tartalom elé ugyancsak valós, a cikkhez illő tényleges valóságtartalmat tükröző címet írna, mert például, ami itt ezzel a címmel megjelent cikk eléggé bulvárízű ebben a tálalásban. Ahogy mondani szokás: pontosság a királyok erénye. Törekedni kellene erre akkor is, amikor egy ilyen cikknek címet ad valaki. Azt szoktam mondani, az igazság fáj ugyan, de időnként hasznos, pláne, ha jól esik.
annamanna
2019. május 02. 16:51
Ez semmi, mert közben négy éves lett Charlotte hercegnő, aki "György herceget is kiosztja, ha kell, és egyértelműen ő a főnök kettejük között." https://femina.hu/vilagsztar/charlotte-hercegno-4-eves/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!