Nézőpont Intézet: Hiába a Sargentini-jelentés, a magyarok kétharmada támogatja a kormány migrációs politikáját

2018. szeptember 15. 13:35

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy hat és fél millió magyar tartja jó döntésnek a kerítést.

2018. szeptember 15. 13:35

Hiába fogadta el az Európai Parlament a héten a Sargentini-jelentést, a magyar választók kétharmados többsége továbbra is támogatja a kormány migrációs politikáját – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából

A határzárat 2015. szeptember 15-én állították fel. A harmadik évfordulóra hat és fél millió magyar tartja jó döntésnek a kerítést., 2015 nyarán ugyanez az arány még 50 és 60 százalék között ingadozott. Az őszi kerítésépítés heteiben emelkedett 70, majd azt követően 80 százalék fölé, azóta pedig ezen a szinten van.

A kvótát még magasabb számban utasítják el. A 2016-os népszavazási kérdést illetően még mindig egységesnek mondható a választókorú magyar népesség álláspontja: a megkérdezettek 86 százaléka nem támogatja, hogy az EU az Országgyűlés beleegyezése nélkül telepítsen be idegeneket az országba, ellenkező véleményen csak 7 százalék van. A kvótaellenesek aránya a népszavazás óta folyamatosan 80 százalék felett van. A kormány migrációs politikájának támogatottsága magas szinten stabilizálódott. 

A Fidesz-KDNP szimpatizánsainak 97 százaléka támogatja a kerítést, de a jobbikosok 94 és még a baloldaliak 57 százaléka is egyetért a határzár szükségességével. Összességében pedig az ellenzéki pártok szavazóinak közel 70, az ismeretlen pártpreferenciájúak 80 százaléka osztja a kormány álláspontját ebben a kérdésben.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. szeptember 16. 13:55
Vegyük figyelembe, hogy ezt egy Fidesz közeli intézmény kérdezte meg azután a penetráns, 2016 óta tartó kampány után, mely a Fidesz központi politikai témája volt. Jövő, kultúra, gazdaság, tudomány, környezet, oktatás, kivándorlás, munkanélküliség ÉS munkaerőhiány, műemlékvédelem, e.ü. stb. HELYETT félelemkeltés, gyűlöletkeltés, pánikkeltés, konfliktuskeresés, -keltés, -élezés, és sok-sok hazai, és eu-s közpénz lopás. Ja. És azt se zárjuk ki, hogy a Nézőpont simán csak hazudik...
áfonya
2018. szeptember 16. 10:09
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tartózkodás nem számít szavazatnak, akkor miért van erre külön gomb a szavazásoknál?
nyomorultak
2018. szeptember 16. 08:44
A nézőpont szinte biztos,hogy elfogulatlan:-)
Sörgőz
2018. szeptember 15. 22:09
Gyerekeket is megkérdeztek?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!