A leszámolókkal is leszámoltak az LMP-ben

2018. július 27. 09:36

Az LMP-ben még az etikai bizottság elnökét, Moldován Lászlót is eltiltották tisztségétől – írja a 24.hu.

2018. július 27. 09:36

Mint ismeretes: a korábbi társelnök Hadházy Ákos júniusban kilépett a pártból, mert a fegyelmi bizottság eljárást indított ellene, amiért a kampány alatt a sajtónak nyilatkozott az ellenzéki koordinációt pártoló nézeteiről, majd az etikai bizottság a büntetése (két évre eltiltották a párttisztségektől) súlyosbításáért fellebbezett.

A fegyelmi bizottság először kizárta, hogy aztán vissza is vegye Sallai Róbert Benedeket, a pártelnökség titkárát is, aki nekiment Hadházynak egy zárt ajtók mögötti vitán.

A párt másik vezetőjét, Szél Bernadettet három évre eltiltották minden párttisztség viselésétől, ám közben mégis megengedték, hogy továbbra is betöltse a jelenleg viselt társelnöki pozícióját.

A 24.hu azt írja: ezek után még a fegyelmi testület javaslatára az etikai bizottság jóváhagyta Ságodi Zoltán volt veszprémi,  Tenk András volt csepeli és Doszpoly Botond, korábbi Borsod megyei jelölt 1 és 3 év közötti párttisztségtől való eltiltását.

A portál úgy tudja: Szél eltiltását és a legfrissebb büntetéseket azonban már Moldován László, az etikai bizottság elnöke nélkül szavazta meg a csonka, négyfős testület. Neki egy sajtónyilatkozat miatt kellett búcsúznia posztjától: a Magyar Hírlapnak adott ki információkat a Sallai-Hadházy összetűzésről készült hangfelvétellel kapcsolatban. Moldovánt azonban csak az etikai bizottsági tagságtól tiltották el, így a múlt heti tisztújításon a párt budapesti elnökévé választották.

Az LMP másik, Hadházy helyett megválasztott férfi társelnöke, Keresztes László Lóránt azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy egy tévés interjúban azt hangoztatta: a párt nincs a szétesés szélén.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bela barva
2018. július 28. 23:02
azt hittem sulc elvtárs van a plakáton. Egy brancs ezek mind.
békepap
2018. július 28. 14:26
rip
zolizolizoltan
2018. július 27. 17:00
Sajnálom, hogy ilyen ostoba sorsra jutott az LMP. Pedig minden adva volt, hogy népszerűek lehessenek, hiszen a DK szektások ütik vágják, a fideszesek szintén. Ez kérem, egy független párt tulajdonsága. De mégsem érdemlik meg, hogy folytassák, hiszen arra is képtelenek, hogy változtassanak a bázisdemokráciának nevezett marhaságon.
lofejazagyban
2018. július 27. 16:19
https://www.youtube.com/watch?v=EgY49RCnz-4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!