Zsákutcás a kormány gazdaságpolitikája az LMP szerint

2016. május 17. 13:23

Az LMP szerint radikális irányváltásra lenne szükség a gazdaságpolitikában. Schmuck Erzsébet a hazai gazdaság, a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szorgalmazta, ugyanakkor a multik, azon belül az autóipar támogatásának csökkentését is.

2016. május 17. 13:23

Az LMP a gazdaságpolitika radikális irányváltását követeli, a kormányé ugyanis Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerint zsákutcába viszi az országot. A képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján az első negyedéves GDP-adatokat értékelve a hazai gazdaság, a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szorgalmazta, ugyanakkor a multik, azon belül az autóipar támogatásának csökkentését is. Emellett az állami „pénzcsapok elzárását” és az uniós források hatékony elosztását is követelte.

Szerinte az olcsó munkaerő politikájával is szakítani kell, a vásárlóerő növelése ugyanis erősítené a gazdaságot. A kabinet függőségbe taszította a magyar gazdaságot – jelentette ki –, mert a GDP-növekedés szinte csak a multik teljesítményétől, az uniós támogatásoktól és a külföldön munkát vállalók hazautalt megtakarításaitól függ.

Nehezményezte, hogy az első negyedéves GDP a tavalyi utolsó háromhavi adathoz képest csökkent, és az egy évvel korábbival összehasonlítva is csupán 0,9 százalékkal emelkedett. Kiemelte: sereghajtó lett az ország, ennél rosszabb növekedési mutatót ugyanis csak Görögország produkált az unióban.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. május 17. 19:53
Erzsike? A demagógia királynője! Már arra sem figyel nagy igyekezetében,hogy mit mondott két nappal korábban. Ott ahol közösségben soha nem dolgozó állatorvos meg egy minden áron nagybirtokos allűröket felmutató párttagok lehetnek a szakpolitikusok + Erzsike, Isten mentse meg a országot!!!
cutcopy
2016. május 17. 15:37
Vicces hogy az a Schmuck Erzsébet kritizálja a gazdasági irányt aki az elkúró szoci nyolcévben többször is az államapparátusban bukkant fel, hol Megyó államtitkáraként, hol Fletó alatt a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács főosztályvezetőjeként..
yanoo
2016. május 17. 14:59
Speciel szerintem is csökkenteni kéne az autóipar támogatottságát.Sőt, megszüntetni.
gudmen
2016. május 17. 14:24
https://www.youtube.com/watch?v=X4XCPRBU9AE&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201605
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!