Lázár: Sürgős akciótervvel kerüljük el az EU-s forrásvesztést

2013. augusztus 12. 14:09

Sürgős akciótervet dolgoz ki a kormány a 2007-2013-as uniós időszak forrásvesztésének megelőzésére.

2013. augusztus 12. 14:09

Sürgős akciótervet dolgoz ki, és tárgyal meg várhatóan szerdai ülésén a kormány a 2007-2013-as uniós időszak forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU az időszak 15 magyar operatív programjából 13-at egyelőre nem finanszíroz ‒ jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki az NFÜ vezetését augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja el hétfőn sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségben (NFÜ) dolgozóival, vezetőivel szemben elvárás, hogy a jövőben a magyar nemzeti érdeket képviseljék Brüsszelben, és a közcél érvényesüljön az öncéllal szemben ‒ tette hozzá. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól augusztus 1-jén a fejlesztési ügyek felügyelete a Miniszterelnökséghez került, mert a 2014-2020-as időszakra jutó mintegy 6000 milliárd forint felhasználására 2014. január elsejével induló új intézményi rendszert kell kialakítani. Elmondta: feladata előkészíteni az új intézményrendszer kialakítását, és korrektül levezényelni a 2007-2013-as időszak befejezését.

Az új rendszerben a szakminisztériumoknak, szakpolitikáknak döntő szerepet szánnak, ezért az irányító hatóságok a szakminisztériumokhoz kerülnek, a központi irányítás, a koordináció a tervek szerint a Miniszterelnökségen lesz.

Ugyanezen sajtótájékoztató végén a hvg.hu kérdésére Csányi Sándorral kapcsolatosan kijelentette: „A tudomásulvételen kívül nem tudok mást tenni, az ország első számú uzsorásával szemben mást nem lehet tenni. Bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől megszerzett milliárdjaival, én meghunyászkodom. Aki ilyen fontos ember, azelőtt kénytelen vagyok”.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. augusztus 13. 18:47
EU-s pénzek lehívásánál be kellene tartani a szabályokat! Hiába írjuk mi bele az Alaptörvénybe vagy bárhova, hogy ki nyeri a közbeszerzéseket...Még mindig nem értitek a versenyszabályokat? Drága tanulópénz.:((
Wazze
2013. augusztus 13. 12:08
Mekkora egy retek szopottgombóc ez a zsidó Lázár?!
Obulus
2013. augusztus 13. 09:09
"Lázárnak elég nagy pofája van a mi pénzünkért, ahhoz képest, hogy milyen harmadrangú kis hernyó a jó Isten magyarországi állatkertjében." http://gepnarancs.hu/2013/08/mit-orokol-lazar-janos-fia-es-mit-csanyi-sandore-az-elso-szamu-uzsorase/
gudmen
2013. augusztus 13. 08:37
két nemzetárulo egymással iszapbirkozik...egy rendes jogállamban nem tudom melyik kapna többet..de a 3-szoros életfogytiglan lenne az also határ ahonnan indulna ez a két véglény..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!