Megkezdődött az önkéntes tartalékosok kiképzése

2012. július 24. 10:00

Az öthetes, szentendrei alapkiképzés során elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vesznek az önkéntes tartalékos katonák.

2012. július 24. 10:00

Megkezdődött az önkéntes műveleti tartalékos katonák első alapkiképzése kedden Szentendrén. Már több mint 3000 önkéntes tartalékos van Magyarországon. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a honvédség idén nyártól a felsőoktatási intézmények hallgatóit szólítja meg, hogy az önkéntes tartalékos állományt „friss erővel töltse fel”. Ezt szolgálta a nyári fesztiválokon való megjelenése is. Hozzátették: az alapkiképzésen 46, többségében felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató is részt vesz.

A közlemény szerint az alapkiképzés – amely öt hétig tart – elméleti és gyakorlati oktatásokból áll. A résztvevők először az alapvető honvédelmi, logisztikai, jogi, általános harcászati és tájékozódási ismereteket sajátítják el. A második héttől a közelharc, a lövészet és az alaki gyakorlatok következnek. 

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatban azt írták, hogy az idén erre a célra 1,2 milliárd forintot különített el a tárca, de ezt az összeget jövőre a tervek szerint majdnem megduplázzák, így már 2,1 milliárd áll majd rendelkezésre. A cél, hogy 2014-re 8 ezer önkéntes tartalékosa legyen a honvédségnek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolinho723
2012. július 24. 14:38
Aki erre jelentkezett annak átfogó agyvizsgálatot javasolok,mert biztos ,hogy nem épeszű.
kjkj945
2012. július 24. 13:07
Amikor még volt a sorkatonai szolgálat, a bevonulokat kiképezték. Mi ebben az érdekes?
geraz51
2012. július 24. 12:57
Ezek a szerencsétlen jobbikosok még ebbe is belekötnek.Persze itt kiképzés van és fegyelem.Nem az utcán grasszálnak vagy kocsival mutogatják magukat mint a gárdistáknak nevezett gyógyegerek.A környezetemben is van tudom milyenek.Már kettőt sikerült lebeszélnem.Most hallom sikerült az IMF tárgyalás előtt balhét csinálni Bravó hülye gyerekek!Így akarjátok a Gyurcsány lóvét újra tárgyalni?Politikai analfabéták!
bigyomail
2012. július 24. 12:10
Ez annyira tipikusan Fideszes. A lényeggel, azaz a magyar hadsereg siralmas állapotával és azzal, hogy harci ereje gyakorlatilag a nullával egyenlő nem foglalkozunk; hanem helyette csinálunk egy halom díszhuszárt, sok pénzből, nemzeti szalaggal átkötve, ideológiával eladva, akik max. golyófogónak jók, de csak a klasszikus 7 másodpercig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!