Feláll a cukorbizottság

2011. június 27. 10:08

Ezen a héten felállítják a cukorgyárak privatizációját és az egykori cukorreformokat vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottságot. A Bizottság azt is felülvizsgálja majd, hogy miért adta el Magyarország cukorkvótáját.

2011. június 27. 10:08

A héten feláll a cukorgyárak privatizációját és az egykori cukorreformokat vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság - mondta el Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. A politikus hozzáfűzte, vizsgálják majd, miért csak külföldiek vásárolták fel a cukorgyárakat, illetve hogy miért adta el Magyarország cukorkvótáját az Európai Uniónak. A bizottság azt is tudni szeretné, hogy miért nem lehetett a privatizáláskor magyar tőkét is bevonni, a magyar dolgozói részvények segítségével.

Raskó György agrárközgazdász ugyanitt elmondta, 2007-ben magasabb szintű cukorkvótát kellett volna megtartani, annak ellenére, hogy akkor a kormány, a termelők és a cukorgyár-tulajdonosok is a visszaadás mellett kardoskodtak. A privatizációval kapcsolatban a szakember megjegyezte, az egy normális folyamat, nem nagyon van rajta mit vizsgálni.

Az adásban elhangzott, az Európai Unió 2014-ben vizsgálja felül a cukorkvótákat, és nincs mód a cukorrépa termesztés mértékének növelésére sem.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ibolya1
2021. június 03. 22:02
????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!