400 forint lesz a kenyér?

2011. február 08. 10:28

Elfogyhat a hazai búza, az import pedig jelentősen növelheti a liszt, s így a kenyér árát is. Előfordulhat, hogy 400 forintot is kérhetnek a kenyér kilójáért. Az új búzából készült lisztre legkorábban augusztusban számíthatnak.

2011. február 08. 10:28

Rövidesen akár 400 forintot is kérhetnek a pékek a fehér kenyér kilójáért. A hazai búza ugyanis lassan elfogy, s ha importból őrölnek, akkor a mostani 106 forintos liszt ára 145 is lehet - írja a keddi Népszabadság.

A dráguló liszt mellett az üzemanyag- és energiaár is drágítja a kenyeret. A Pékszövetségnél ráadásul attól is tartanak, hogy elfogyhat a búza, s akkor egyre több malom nem tudja majd kiszolgálni a sütödéket. Az új búzából készült lisztre pedig legkorábban augusztusban számíthatnak. Importálni ugyan lehet a búzát, ám ebben az esetben 35-40 százalékkal drágulhat a liszt, a kenyér pedig akár 400 forintba is kerülhet majd.

Hogy a következő aratásig milyen kenyérárakra lehet számítani, az a közeljövőben a szakminisztériumban rendezendő ágazati egyeztetésen derülhet ki.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúzott
2011. február 08. 14:18
kerekecske_gombocska kényszernek.....haver, te földet csak cserépben láttál....
Claypool
2011. február 08. 12:48
Nem tudom hogy commandante el topo miért rühelli a gazdákat , a múltkor a rohadt krumplijukról hadovált , most meg hogy a derék emberek elől , mint amilyen ő is , intervenciós áron külföldinek adják el a gabonát. Ajánlom , hogy olvass utána , hogy mennek ezek a dolgok , ugyanis rendkívül tájékozatlan vagy. Elég , ha csak Gráf Józsefig megyünk , ő is sok valós problémáról ír a tanulmányaiban , pedig nem volt az önálló gazdálkodás feltétlen híve.
Őrnagy Őrnagy
2011. február 08. 12:29
8 év szoci kormányzás + 5 év EU után búzát kell importálni. Szégyen. Meg az is, hogy külföldi almát árul a TESCO. És El Topo meg megveszi
El Topo
2011. február 08. 12:14
Senki sem kötelezte a magyar gazdákat, hogy intervenciós áron eladják a gabonát mindenféle jöttment külföldinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!