Esély a kétharmadra

2009. november 23. 16:35

Jövőre mind a 176 körzetet megnyerheti a Fidesz Lakner Zoltán szerint.

2009. november 23. 16:35
Soha ekkora esélye nem volt egy pártnak a kétharmadra - nyilatkozta a Népszabadságnak Lakner Zoltán. A Vision Consulting vezető elemzője szerint a Fidesz az esélyes az összes, vagyis mind a 176 egyéni választókerületben.

Lakner szerint vége van annak a kétpártrendszernek, amit korábban megszoktunk: van egy Fidesz, mely nagyságrendekkel vezet minden más párt előtt, aztán úgy tűnik, fej-fej mellett az MSZP és a Jobbik, és utánuk mindenki más.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerint a Fidesz szimbolikus győzelme egyben az MSZP szimbolikus bukása. A lehető legrosszabb pillanatban, a lehető legrosszabb eredménnyel végződött az MSZP számára a csornai és a józsefvárosi időközi választás - tette hozzá a politológus.

Soha ekkora esély a kétharmadra (NOL)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SztAhanov
2009. november 25. 21:49
Nemhivo: Okosabbnak hiszed magad mindenkinél ezzel az "én annyira erős vagyok, mindenkinek beverek jól (copyright by Igazságos Izom Tibor)" szöveggel, pedig ez is csak egy szerep. És egyébként abszolút mellényúltál ezzel a "minden szar elfogadható stb." szöveggel. Ez kurvára nem én vagyok. De persze hihetsz, amit akarsz.
Nemhivo
2009. november 25. 16:32
SztAhanov! ..."Úgy látom, két malomban őrlünk"... Szerintem tévedsz... ...te valóban őrlődsz egy olyan "malomban", ahol minden sz.r elfogadható, ........ha a "saját kutya kölke" tojta...és v.lszeg ez van a "másik malomban" is... Én azonban a két kupac közül egyiket sem "nyalom fel"..mivel egyik "malomba" se járok..
ÁrPi
2009. november 25. 15:33
Én a 62 és 66.6 közötti eredményen bosszankodnék legjobban.
Öreg
2009. november 25. 14:44
drkovax: Azért nem értek egyet a véleményeddel, mert a megyei listák eredményét megyénként értékelik, és abba -az emlitett átlag mellett - belefér magasabb megyei arány, ahonnan a FIDESZ több listás helyet visz el. A másik megyében pedig- ahol a másik két szóbajöhető párt /MSZP-Jobbik/ szerez listás helyet, az országos listára kerül több szavazat. Amikor 1994-ben az MSZP győzött , jóval 5o % alatt, és loo körüli egyéni győztessel is majdnem 60 %-ot ért el! Sok mulik a szavazatok összetételén ! Szereintem 55 % a listán és 170 egyéni győztes - ha figyelembe vesszük az 5 % alatti visszaosztást- igen kedvező eredmény lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!