Az olajszállítás korlátozását nem Kijevben, hanem Brüsszelben találták ki — Mandiner Stratéga Szijjártó Péterrel

2024. augusztus 06. 19:06

Az EU folyamatosan tüzeli a szomszédunkban zajló háborút, de nincsen valódi ráhatása mi történjen a geopolitikai hadszíntéren. Az orosz-ukrán háborút csak külső szereplők tudják lezárni, elsősorban Donald Trump. Mandiner Stratéga Esztergomból, az MCC Fesztről Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel.

2024. augusztus 06. 19:06
null

 

 

 

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • Az Európai Unió folyamatosan tüzeli az orosz-ukrán háborút
  • Ukrajna csak profitálna egy Magyarországgal való együttműködésből
  • Az olajszállítási korlátozást nem Kijevben találták ki, hanem Brüsszelben
  • Az Európai Unió nincsen felkészülve Ukrajna tagságára

 A teljes műsor itt tekinthető meg:

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

Az adás a Videán is megtekinthető:

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. augusztus 07. 07:33
horvát válaszok: valótlan, hogy a JANAF emelte a díjakat az elmúlt három évben. A JANAF számítási módszertana a magyar fél képviselői előtt ismert," 2023 februárjában a MOL képviselőivel együtt teszteltük a vezeték szállítási kapacitását a magyar 2023 februárjában a MOL-csoport képviselőivel együtt teszteltük a vezeték szállítási kapacitását a magyar határ felé eső szakaszon, és megállapítottuk, hogy havonta 1,2 millió tonna kőolaj szállítására képes. Ennek megfelelően a JANAF teljes mértékben ki tudja elégíteni a MOL-csoport pozsonyi és budapesti finomítóinak kőolajszükségletét .a MOL-csoport a JANAF-nak a korábbi évekhez hasonlóan jelenleg is érvényes olajszállítási szerződése van. Szijjártó úr azon állítása, hogy a MOL-csoport nem köthet többéves szerződést a JANAF-fal, teljesen hamis." peti, már a látszatra sem adtok....
Pelso j.
2024. augusztus 07. 07:30
" reakció érkezett a horvát külügyminisztertől és az olajtranzitot végző JANAF menedzsmentjétől is: szp: ötszörös az tranzitdíj Lehetetlenné tették a MOL számára, hogy hosszú távra kössenek le szállítási kapacitásokat.A vezeték kapacitásnöveléséhez szükséges beruházásokat nem végezték el, a maximális kapacitásról pedig soha senki által nem bizonyított adatokat adnak. folyt.
Pelso j.
2024. augusztus 07. 07:06
"Magyarország és Szlovákia júliusban ugyanannyi orosz olajhoz jutott az ukrajnai tranziton, mint a Lukoilt ért szankció előtt, de az olaj tulajdonosi köre módosulhatott. Ez arra utalt, hogy a Lukoil és a kereskedőcége, a Litasco tulajdonába kerülő olaj átszállítását blokkolták az ukránok, míg a többi kereskedőét nem Most Olekszij Csernisov azt is kimondta , hogy mindez az összes tranzit volument nem érintette, az olajkereskedők egymás között lerendezték az üzletet. A vezér éppen erre utalva, illetve a magyar és szlovák politikai vezetés felől látható, benzinhiánnyal is riogató üzenetekre reagálva azt is megjegyezte a tudósítás szerint, hogya Lukoil körüli helyzet és ennek a tranzitnak a kérdése átpolitizált. peti erre nem reagál, csak hergel?
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 06:25 Szerkesztve
Ukrajna közel 4,2 milliárd euró összegű támogatásban részesül, miután az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács szabad utat adott az uniós ukrán hitelkeretből nyújtott támogatások és kölcsönök első részlete kifizetésének - közölte az uniós testület kedden. Az idén március 1-jén hatályba lépett uniós ukrán hitelkeret 50 milliárd euró összegű stabil finanszírozást irányoz elő vissza nem térítendő támogatások és kölcsönök formájában Ukrajna helyreállításának, újjáépítésének és korszerűsítésének támogatására a 2024-2027 közötti időszakra. A Tanács kedden elfogadott határozatában megállapította, hogy Ukrajna teljesítette a pénzeszközök folyósításához szükséges feltételeket és reformokat. Ezek a reformok az államháztartásra, az állami tulajdonú vállalatok irányítására, az üzleti környezet fejlesztésére, az energiára és az aknamentesítésre terjednek ki. A keddi végrehajtási határozat engedélyezi az első részlet kifizetésének végrehajtását. MTI A KURVA ANYÁD VÉTÓTLAN GECI ORBÁN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!