Varga Judit hagyatékából

2023. július 12. 20:21

Facebook profiljáról annyi állapítható meg bizonyosan, hogy nem fújta szét a haját a szél sem Strasbourgban, sem Luxembourgban.

2023. július 12. 20:21
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Neokohn

„Varga Judit miniszteri tevékenységét – információk híján – nehéz megítélni. Facebook profiljáról annyi állapítható meg bizonyosan, hogy nem fújta szét a haját a szél sem Strasbourgban, sem Luxembourgban. Egyéb interjúiban, a munkájáról szóló beszámolókban egyértelmű meggyőződéssel rendelkező, határozott vezetőnek mutatkozott.

Van azonban a munkásságának egy része, amiben láthatóan kudarcot vallott, és a kudarc okairól nem adott számot. Igaz, még az ellenzéki sajtó sem érdeklődését sem keltette fel.

Varga Judit 2019-ben kezdett el az internetes szólásszabadság kérdésével foglalkozni. Létre is hozta a hangzatos nevű Digitális Szabadság Bizottságot. 2020. június 9-én így írt erről a kormány honlapján:

»Gondolatok…

Megdöbbenten állok a Facebook tegnapi döntése előtt. Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban a szólásszabadság ilyen nyilvánvaló módon szenvedjen csorbát. A politikai korrektség jegyében attól sem riadnak vissza, hogy Isten szolgájának szentmiséjét és trianoni elmélkedését cenzúrázzák. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a trianoni tragédia kapcsán fejtette ki gondolatait, amelyben többek között az összetartozás érzésére, egymás tiszteletére és megoldás megtalálására szólított fel. Megemlékezésében felhívta a figyelmet a történelemi seb okozta fájdalomra, valamint az ehhez kapcsolódó állampolgári és politikai felelősségre. Mindezek ellenére a közösségi oldal indokolás nélkül törölte bejegyzését. Egy ilyen, a kiengesztelésre felhívó bejegyzés eltávolítására nem is lehet ésszerű magyarázat, ezért félő, hogy a közösségi média döntése mögött ideológiai és politikai okok húzódnak.

2019-ben épp az ilyen nyilvánvaló jogsértések miatt hoztuk létre a Digitális Szabadság Bizottságot, amely a transznacionális technológiai cégek működésének vizsgálatát tűzte ki célul. Feladatunk, hogy az átláthatóság és a nyilvánosság fegyverével védelmezzük személyes szabadságunkat a digitális térben.«

2020. november 22-én a Facebookon kérte olvasóit, hogy segítsék a bizottság munkáját:

»Nem kérdés tehát, hogy van tennivalónk az ügyben, és ehhez elengedhetetlenül fontos az Önök visszajelzése is, hiszen csak együtt érhetünk el valódi változást. Ezért mindenkit arra kérek, hogy a Digitális Szabadság Bizottság honlapján, a
www.digitalisszabadsag.kormany.hu tájékozódjon és jelezze, ha úgy érzi, véleménynyilvánítási szabadságát sérelem érte az online térben.«

Mi is ez a bizottság? A dokumentumait megtaláljuk ugyanott. Összesen öt ülést tartottak, négyet 2020-ban, egyet 2021 januárjában. Összeállítottak egy szintén hangzatos című Fehér Könyvet, öt oldal (!) terjedelemben.”

Nyitókép: Varga Judit Facbook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2023. július 13. 05:49
Lényegtelen ez a "cikk". Zsidó véd zsidót. Volt már ilyen. Lapozzunk.
Isten jobb keze
2023. július 13. 01:43
Ennek s vargának jó vastag bőr van a pináján, mert ellenkező esetben lelépne a gecibe..!
Vata Aripeit
2023. július 12. 23:34
Mi a baj kedves nyugdíjas? Jut eszembe az egy jó kép volt, amit talán maga osztott meg zs-ről. A leszarás apoteózisa. Nos ez magára is vonatkozik.
Namond
2023. július 12. 23:05
Parkinson törvénye; Ha egy probléma megoldása politikai/gazdasági érdekekbe ütközik, hozz létre tanulmányozására és megoldási javaslat készítésre egy 15-20 fős bizottságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!