Ez legfeljebb „pancserpuccs” volt

2023. június 25. 16:52

Mekkora hatása lehet Jevgenyij Prigozsin akciójának? 

2023. június 25. 16:52
null
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
HVG

„Véget ért a néhány órára az egész világot lázba hozó oroszországi katonai lázadás. Hogy Prigozsin, ez a rosszarcú, piti bűnözőből lett oligarcha, valóban meg akarta-e dönteni Putyin rendszerét, hogy egy még keményebb és könyörtelenebb rendszerrel váltsa föl, ezt nem lehet tudni.

Az alapvető célok tekintetében nem volt különbség a zsoldosvezér és az orosz elnök között:

az egykori Szovjetunió területéből minél többet, első lépésben Ukrajnát, visszaszerezni, Moszkva ellenőrzése alá vonni, és ezzel visszaállítani Oroszország nagyhatalmi súlyát.

Gulag és koncepciós perek nélkül, de a tényleges ellenfeleket bebörtönözve vagy likvidálva, Putyin Sztálin rendszerét akarja visszaállítani. Fölhagyta a Nyugattal történő egyezkedést, áldozatnak nevezi az oroszokat. akik védekeznek az országukat tönkretenni akaró gonosz Amerika ellen.”

Nyitókép: Arkady Budnitsky / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2023. június 26. 09:13
És ez a pasas hazám külügyminisztere lehetett. Jajjjjj! Bár, jöttek utána Göncz Kingák is.
Ila Háló
2023. június 26. 08:59
Öreg pancser kecske mekeg még...- ahelyett, hogy a sót nyalogatná, ahogy az ő korában neki illene.
Igazszó
2023. június 26. 06:48
Mekkora egy szégyen az, hogy ez a demens balfasz antallrokon a magyarnak hazudott külügyben tombolhatott, nem csak a megalkuvó gyáva antall alatt, hanem még éveken át orbánnal is. Mekkora egy szégyem az, hogy a dologtalan balfasz porontya ma a ner egyik beszélő feje lehet ezek után. Rohadjanak meg!
Gyzoltan
2023. június 26. 06:29
-egy pancser, pancser megnyilvánulása..! -és hasonló "pancserok" uralják a magyarországi médiát! Nagyon-nagyon vigyáznak rá, hogy értelmes gondolat, még véletlenül sem, kaphasson helyet a médiában..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!