Lengyelország nukleáris éhsége

2023. április 11. 21:25

A konfliktusban résztvevő egyik fél sem engedheti meg magának, hogy egy ellenséges cselekedetre ne lépjen valamit.

2023. április 11. 21:25
null
Vukics Ferenc
Moszkva tér

„Miközben hivatalból mindenki azon szörnyülködik, hogy az Oroszország megsérti a nukleáris fegyverek elterjedésére vonatkozó nemzetközi szabályozásokat, az emberek jelentős része nincs tisztában a »nukleáris megosztás« évtizedek óta használt fogalmával, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy egy néhány hónappal korábban megtett lengyel kijelentésnek szintén lehet ilyen következménye. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a Nyugat reakciója nem fogja befolyásolja a taktikai atomfegyverek fehéroroszországi telepítésének tervét.

Jelenleg ott tartunk, hogy a konfliktusban résztvevő egyik fél sem engedheti meg magának, hogy egy ellenséges cselekedetre ne lépjen valamit. A legújabb hírek szerint Finnország NATO csatlakozása után orosz nukleáris fegyverek jelentek meg a finn határtól negyven kilométerre lévő Viborg városában, ami természetesen újabb lépés a kiszélesedési spirálban.

A varsói külügyminisztérium szóvivője a Belaruszba telepítendő fegyverek kapcsán kijelentette, hogy elítélik az európai és a világbékét fenyegető veszély fokozódását.  Arról a tényről azonban nagyvonalúan megfeledkezett a varsói vezetés, hogy öt hónappal korábban ők maguk jelentették ki, hogy amerikai atomfegyvereket szeretnének látni lengyel földön.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/KCNA 

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. április 12. 10:48
A lengyel külpolitika jelenlegi átgondoltsági szintje kábé egy taliga felhergelt aprómajom szintjét hozza és egyre hangosabbak. Ebből még baj lesz, de talán a Magas-Tátra felfogja majd a sugárzás egy részét.
pipa89
2023. április 12. 10:42
Lengyeleknek atomot adni? Na, akkor mind villantunk egyet!
Galerida
2023. április 12. 07:26
A lengyelországi telepítés jól jönne a nyugati barátainknak, mert az első csapást nem ők kapnák, lenne idejük elindulni a temető felé... Ezért tároltak annak idején atomtöltetet a szovjetek is nálunk. A másodpercek is számíthatnak....
counter-revolution
2023. április 12. 04:41
"Az írás eredetileg a szilajcsiko.hu portálon jelent meg" Talán illene azt linkelni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!