Ecce Homo, avagy Ecce Historica

2023. április 07. 19:01

Valóban mártírországra ítéltettünk itt Európa közepén?

2023. április 07. 19:01
null
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

»Íme az Ember«, vagy helyesebben fogalmazva, »Íme a Történelem«? Lehet-e, vagy, még inkább szabad-e összefüggést keresni Jézus keresztre feszítése és hazánk, Magyarország sorsa között? Lehet vagy sem, de ezer évünk történelmében folyamatosan jelen van a kereszthalál szellemképe. Időnként olyan érzésünk van, hogy a kereszt elkészült, amit nekünk szánnak, és már csak a rögzítőszögeket öntik a kovácsműhelyekben, miközben a »Barabást« kiáltani kész tömeg manipulálása is folyik.

(...) Ha majd a bitófába való összes szög elkészül, és a kiáltani kész tömeg is összegyűlt a piactéren, hogyan kerülhetnénk el mi, magyarok a kereszthalált? Ez ma, nagypénteken a kérdés. Törvényszerű, hogy újra megtörténjen az igazságtalanság, melyre kétezer év óta nincs bűnbocsánat? Valóban mártírországra ítéltettünk itt Európa közepén?

Nem! Mert Jézus példája a feltámadásról szól, ahogy szelleme és az emberi értékrend megkérdőjelezhetetlen víziója is. Így hát, a képzeletbeli, nekünk szánt kereszt üres marad, hiszen nincs közöttünk senki, aki »Barabást« kiáltana. Ugye?”

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. április 09. 00:58
Idézni szeretném Márai Sándort, „Népek Krisztusa, Magyarország.” Nem veszik észre a nyugati országok, hogy az általuk botránykőnek tekintett Magyarország már régóta szegletkő. Márpedig aki a szegletkőre üt, az ütő összetörik, és akire a szegletkő rázuhan, az összetörik. A mostani nyugati kurzus is szét fog esni, a mostani világhatalomnak is megakad a torkán Magyarország. Ugyanúgy, ahogy eddig. Azt hiszik egyesek, hogy csak képzelgés a szakrális védelem. Ez az ország Mária országa, Ezért Magyarország királynője Mária, akit régen a Szentkoronán is ábrázoltak, - és a királya Jézus, aki Magyarország Szentkoronáján a legtetején az uralkodó Jézusként van ábrázolva. Pió atya látomásának megvalósulásán azonban dolgozni kell a magyarságnak. Szeretném a Bobula Ida fordította ősi himnuszt kissé változtatva ide citálni. Országok országa, Törvénytudás népe, Napkelet, s Nyugat közt A Világnak Fénye. Lélekben óriás nemzeted, Égbenyúló sorsod, Oly messze magasztos, Hogy föl sem érheted. Mint a magas mennyek Szíved mérhetetlen Életed gyökere Szent és sérthetetlen. E sorsod az örökség Hogy ne rontson gyalázat rablás irtás önkény Tartsd az örök törvényt AMIT ISTEN RÁD RÓTT VÁLLALNOD KELL ÖNKÉNT! Hogy beteljesüljön Győzedelmes végzeted Emeld föl a fejedet! A Világnak Világa Legyen szíved virága Akkor leszel az Úr Oltára. Fogadd Megváltód a szívedbe S élj Megváltód szívében! Szerelmes nemzetem! Tartsd magad, fogj össze! Győztes a végzeted, Emeld föl fejedet!
Lajoss
2023. április 08. 07:55
Európa szégyene lett az ország.Köszi,fidesz!
ozdiszatir
2023. április 08. 07:04
Basszatok be, oszt kornyikéljátok ahogy az a Kárpátia nevü antitalent nemzeti kutyaütő banda... "Ott ahol zúg az a négy folyó Ott, ahol szenvedni jó!" Szerencsétlen, kretén Mimagyarok...nektek ez kell...
balbako_
2023. április 08. 06:58
A magyar feltámadás már tart úgy 10 éve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!