Újabb kettős mérce a láthatáron

2023. március 29. 08:55

Bizonyos NGO-k befolyás vásárlására és az integráció működésének manipulálására törekszenek.

2023. március 29. 08:55
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

„Az Európai Parlamentben lezajló botrány rámutatott arra is, hogy nem kormányzati szervezeteket az EU-n kívülről történő befolyásolás eszközeként használtak, ezért javítani kellene az átláthatóságon. Az Európai Parlament által 2022 decemberében kezdeményezett intézkedéseket követően most egyes szakbizottságokban is felmerült a kérdés, hogyan lehet a korrupciót, külföldi befolyásolást megelőzni, felszámolni.

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság március 22-ei ülésén a képviselők felszólították a Bizottságot, hogy tegyen javaslatot egy új, a civil szervezetekről szóló rendeletre, amely tartalmazza az uniós pénzeszközök fogadásának feltételeit, a finanszírozási források, valamint a külföldi megbízók nevében végzett tevékenységek bejelentésére vonatkozó kötelezettségeket.

Érdekes tény, hogy amikor Magyarország vezetett be a civil szervezetek finanszírozásának átláthatósága érdekében szabályozást, az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a magyar szabályozás megbélyegző, káros és az uniós jogba ütközik.”

Nyitókép: Schlaflang Thomas / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. március 29. 11:37
''egyes szakbizottságokban is felmerült a kérdés, hogyan lehet a korrupciót, külföldi befolyásolást megelőzni, felszámolni'' Korrupció az, amiből kihagytak engem. Őket is be kell vonni, és nincs korrupció
Vakfolt
2023. március 29. 10:06
Felszólították egymást a korrupt gecik, hogy ne legyenek korrupt gecik. Ez tuti működni fog!
Menhetten
2023. március 29. 09:47
Az unió jogalkotói abból indultak ki, hogy minden tagállam rendelkezik független igazságszolgáltatással és az működik is. Magyarország viszont az Orbán uralom alatt bebizonyította, hogy ez nem így van..
Kristály
2023. március 29. 09:16
A Sorostól kapott fizetéseket hová sorolják melyik kategóriába ????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!