Olasz baloldali politikus: A homoszexuálisok közötti házasság alapvető jog

2023. március 22. 10:41

Ivan Scalfarotto szerint a házasságkötés szabadsága az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és az Európai Unió Alapjogi Chartájában egyaránt alapvető jog.

2023. március 22. 10:41
null

Az Il Foglio oldalán jelentette meg véleménycikkét Ivan Scalfarotto, olasz baloldali politikus, aki szerint a törvény előtti egyenlőség alkotmányos alapelv, és a köztársaság azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy elhárítsa az ezt korlátozó akadályokat. 2016. május 20-án hatályba lépett a 76-os törvény, amely polgári szakszervezeteket hozott létre Olaszországban, egy új intézményként, amelynek célja a két férfi vagy két nő alkotta párok jogainak és kötelességeinek lényegi egyenlőségének elismerése.

Az örökbefogadástól és a gyerekeik leszármazásának elfogadásától eltekintve a törvény elfogadása óta a polgárilag egyesült párok ugyanazokat a jogokat élvezik Olaszországban, mint a heteroszexuális házaspárok.

– írta a politikus, aki szerint „ha a homoszexuálisoktól megtagadják ezt a jogot, az csak azért lehet, mert úgy gondolják, hogy nincs meg bennük sem a képesség, sem a méltóság ahhoz, hogy ezt érvényesíteni tudják”.

 – érvelt Ivan Scalfarotto.

Nyitókép: Gloria Imbrogno / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik