„Miért nem írod le, amit gondolsz Mészáros Lőrincről? – kérdezte egy ellenzéki barátnőm

2023. január 26. 18:29

Akkor most leírom.

2023. január 26. 18:29
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Miért nem írod le a Facebookra, amit gondolsz Mészáros Lőrincről? – kérdezte egy kedves, ellenzéki barátnőm. Akkor most leírom. Azért nem írtam eddig, mert nem sokat tudok róla. Tudom, hogy néz ki. Ismerem a nyilatkozatait és a régi és új feleségét. Tudom, hogy gyorsan meggazdagodott és Orbán Viktor régi ismerőse.

Kezdjük messzebbről: a személyes tapasztalataimból. Három nagyon különböző világra látok rá: az egyik a dokumentumfilmes és Budapest, a másik a borászat és vidék, a harmadik a civil élet és a családtámogatások (országos). A dokumentumfilmeknél azt látom, hogy rengeteg lehetőséget kaptunk és igazából mindenki nyert, aki jót adott be, függetlenül attól, hogy milyen oldali. Nem volt túlárazva, jól szervezett az egész rendszer. Tehát még a kultúra támogatására is futotta.

A borászat és turizmus az igazi fontos tapasztalat. Vidék Magyarországa nem azért szavazott a Fideszre, mert buta. (A hideg kiráz ettől a gondolkodástól!) Hanem azért, mert rengeteg lehetőséget kaptak. Folyamatosak voltak a mezőgazdasági és turisztikai támogatások. Még a vírus alatt is mindenki kapott felújításra pénzt, csak az nem, aki nem pályázott. A civil szervezetünk is folyamatos nyitottságot kapott (nem csak a Fidesz, hanem minden párt részéről). Nem találkoztam még olyan politikussal vagy polgármesterrel, akinek nem tetszett volna.

A Három Királyfinak már 25 helyi szervezete van, többszáz önkéntese és 10 munkavállalója.

Itt jutok el Mészáros Lőrinchez, mert nem tudom elképzelni, hogy mekkora munka lehet egy akkora működő pártot felépíteni, mint a Fidesz!

Mi csak egy országos civil szervezetet építettünk fel és nagyon bonyolult pénztkéregetni, megszervezni magunkat, állandó bizonytalanságban működni (hiszen nincs állandó támogatásunk, hanem járjuk a cégeket, írjuk a pályázatokat és reménykedünk.) Ehhez viszonyítva képzelem el, hogy kell pénztszerezni, hálózatot építeni, jó embereket találni egy párthoz. Köztudott, hogy vannak gazdag emberek, cégek és ők támogatnak pártokat. (Van CIA pénz is, de az egy másik történet.)

Ha kormányon van valaki, akkor általában az a gazdag ember nyeri a tendereket, aki előzőleg támogatta a győztes pártot. Lehet ezen szörnyűlködni, de ez így van mindenhol, nyíltabb vagy titkosabb eljárásokkal.

Na mármost, ha Mészáros törvényesen nyerte a tendereket, rendesen elvégzi a munkát, kifizeti az alvállalkozókat, normális a dolgozóival, akkor jobban örülök, ha ő nyeri, mint ha egy nyugati multi nyeri a pályázatot - amelyik túlárazott volt, külföldre vitte a magyarok pénzét és még csak ki se fizette az alvállalkozókat. Amennyi Mészáros-cégnél dolgozó embert ismerek, mindegyik azt mondja, hogy jók a munkakörülmények, rendesen ki vannak fizetve és profi a vezetés.

Az alvállalkozók is elégedettek.

Hát, ezt gondolom Mészáros Lőrincről, egy demokrácia szükséges teremtménye, legalább nyilt titok és amíg törvényesen működik, rendesen megcsinálja a munkát és emberséges a munkavállalóival és mindeközben húz a gazdaság, fejlődik a vidék, születnek a gyerekek - addig nem rajta fogok háborogni.

Háborgok inkább a pedagógusok helyzetén, mert ott igencsak lenne a Fidesznek tennivalója és ehelyett süketen és vakon magyarázza, hogy minden rendben van. Közben pedig örülök a sikereknek, hogy nem rokkantunk eddig bele a gazdasági válságba, hogy egyre több a házasság, egyre kevesebb a válás és az abortusz és a családhoz, nemzethez való viszonyulásunk most egészségesebb, mint korábban. Tessék, kedves barátnőm! Leírtam mit gondolok Mészáros Lőrincről!”

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. január 27. 16:58
Nálunk garasok vannak emberek kezében. Csak egy (német gazdag emberek) keresésre ez jön ki pl.: A leggazdagabb német a 80 esztendős Dieter Schwarz, a Lidl és a Kaufland kiskereskedelmi cégek alapítója, akinek a vagyonát 41,8 milliárd euróra teszi a lap. A lista második helyén a Reimann család áll 21,45 milliárd euróval, amelynek a szerteágazó befektetési vállalkozását a luxembourgi székhelyű JAB befektetési cég fogja össze. A harmadik leggazdagabb német Wolfgang Porsche, a Porsche AG járműgyártó felügyelőbizottságának az elnöke, valamint a Volkswagen AG, illetve az Audi AG felügyelőbizottságának a tagja. Porsche mintegy 20 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik a lap szerint. Nem keresek rá az amerikaira, a hollandra, a franciára. De lehet fejben szorozgatni 400-al.
dezilluzionista
2023. január 27. 11:21
MészárosLőrinc=atestetöltöttmagyarkorrupcióésgengszterizmus
Menhetten
2023. január 27. 05:45
Hogyan tud ilyen gusztustalan, primitív férfit megtűrni maga mellett Andi!?
tartarossz.blog
2023. január 26. 23:13
HírAréna véleménye Mészáros Lőrincről http://hirarena.com/meszaros-lorinc-utcaba-botlottunk--ki-volt-a-regi-es-mi-a-mostani_1477
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!