Hé, Putyin, hová fogsz menekülni?

2022. november 15. 14:04

Merkel szabad szobájába? Magyarországra? Iránba? Schröder törökországi kúriájába? Musk űrhajójára?

2022. november 15. 14:04
null
Tristan Fiedler, Wilhelmine Preussen, Zoya Sheftalovich
Politico

„Merkel tartalék szobája Berlin-Mitte-ben
Előnyök: A forradalom idején a bolsevikok elől menekülő cáristáktól kezdve a Putyin egyre inkább cári Oroszországa elől menekülő ellenzékiekig Berlin régóta mágnesként vonzza az orosz diaszpórát. Bár a berlini ingatlanpiac közismerten szűkös, Putyin fontolóra veheti, hogy egy másik volt német kancellárt is felhívjon: Angela Merkel szerény lakásában lenne hely egy régi cimborának. Bár Merkel barátságban nem veheti fel a versenyt Schröderrel, de mindig is támogatta Putyin energiapolitikáját és a csővezetékeket, és ők ketten akár németül, akár oroszul beszélgethetnének. Putyinnak csak a kutyáit kell otthon hagynia.

Hátrányok: Németország (Franciaországgal, Lengyelországgal és másokkal együtt) saját vizsgálatot indított az Ukrajnában elkövetett állítólagos orosz háborús és emberiesség elleni bűncselekmények ügyében, azzal a céllal, hogy a felelősöket az egyetemes joghatóság mechanizmusa alapján saját bíróságai elé citálja – így Vologya valószínűleg nem ismerkedne meg olyan jól új szobatársával. Ráadásul Merkel a takarékos életmódjáról ismert, ami elég nagy visszalépés lehet az ő aranypalotájához képest.

Haverok: 1/5

Életminőség: 2/5

Kiadatási kockázat: 5/5

Magyarország
Előnyök: Az EU-n belül Magyarország valószínűleg Putyin legjobb menedéke. Orbán Viktor miniszterelnök volt a blokk kitartója, amikor az ukrajnai háborúra válaszul szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, elutasította a katonai segélyek Kijevbe küldését, sőt, az inváziót követően még gázüzletet is kötött a Kremllel.

Hátrányok: Az EU-ba való belépés rossz ötlet lenne Putyin számára – még akkor is, ha Magyarország az orosz elnök egyik barátságosabb pontja. Budapest jogállamisági visszalépései ellenére az ország aláírta a Nemzetközi Büntetőbíróságot és tagja az európai elfogatóparancs-rendszernek.

Haverok: 2/5

Életminőség: 5/5

Kiadatási kockázat: 5/5

Musk Mars-kolóniája
Előnyök: »Főcsiripelő« Elon Musk úgy tűnik, úgy gondolja, hogy van egy »béketerve« Oroszország Ukrajna elleni háborújának befejezésére. Talán a SpaceX alapítója a pénzét a szája íze szerint is bevethetné, és Putyinnak menedéket adhatna a Mars-kolóniáján – jóval az ICC joghatóságán kívül.

Hátrányok: A SpaceX rakétáin az ülőhelyek nem olcsók, és mindenki tudja, hogy Musk semmit sem ad ingyen. Putyinnak tehát mélyen bele kell nyúlnia a kanapé párnáiba, hogy kifizesse a jegyét. A hírek szerint 55 millió dollárba kerül csak a Nemzetközi Űrállomásra való feljutás – nem probléma, ha az ember a világ egyik legnagyobb nyersanyagexportőrének de facto diktátora; bonyolultabb, ha valaki más irányítja a pénztárcát.

Haverok: 3/5

Életminőség: 2/5

Kiadatási kockázat: 1/5”

A Politico összegyűjtötte, hova menekülhetne Putyin a háború után

„Hé, Putyin, hová fogsz menekülni?" - címmel jelentetett meg írást a Politico , amelyben számba vették, hová menekülhet a háború után az orosz elnök. Mint a lap írja: Putyin Ukrajna brutális lerohanásával kiszolgáltatottá tette magát és csatlósait a háborús bűnökkel kapcsolatos büntetőeljárásnak - és ezt ők is tudják.

Nyitókép: Politico//Giulia Poloni/Source images by Getty and Istock

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2022. november 16. 07:52
Más témákban is ennyire debilek? Viccnek rossz minden másnak hülyeség
APA152
2022. november 15. 19:34
Mondjuk ugyan ezeket a kérdéseket talán fel kellene tenni azoknak az agyhalott EU, és NATO vezetőknek, akik ezt a háborút kiprovokálták, és azóta is " életben " tartják. Hová menekülnek majd, ha Európa népe felébred ?
nyugalom
2022. november 15. 18:01
Ursula es tarsai bidenhez?
szandrarabo
2022. november 15. 17:28
Putyin a pokolban fogja végezni. Attól nem menekülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!