Tértől és időtől független „emberi jóról” beszélni olyan...

2022. szeptember 18. 09:38

...mint a Mandinert megannyi tehetséges és tisztességes újságíró által piaci körülmények között működtetett független oldalnak tekinteni.

2022. szeptember 18. 09:38
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„A helyzet viszont az, hogy az Istennel szemben, aki tértől és időtől független, vagyis intemporális abszolútum, az ember térben és időben létező, történelmet lakó és azt alakító temporális létező, következésképp tértől és időtől független »emberi jó« nem létezik. Minden, ami emberi, az térhez és időhöz kötött, nem is lehet másmilyen. Tértől és időtől független »emberi jó«-ról beszélni nagyjából olyan, mint »teszem azt« lopásmentes Fidesz-kormányról és holdudvarról szólni, a Mandinert megannyi tehetséges és tisztességes újságíró által piaci körülmények között működtetett független oldalnak tekinteni, avagy Tiborczot keményen dolgozó kisemberként aposztrofálni.

Ugye, mennyi képtelenség? Pont annyira, amennyire nonszensz Csák János hablatyolása. De hát ő nagyot akart mondani, s úgy gondolta, hogy a »tértől és időtől független emberi jó« hallatán mindenki a könnyeit kezdi el morzsolgatni a szeme sarkában. Én eközben megelégednék azzal, ha Csák miniszternek – szerényen – a tértől és időtől függő emberi jóról lenne érvényes és artikulált véleménye, például a magyar oktatási rendszerről, az egészségügyről, avagy a lopás és a korrupció térhez, időhöz és a hatályos Büntető Törvénykönyv szankcióihoz kötött eseteiről.

A fentieket Csák miniszter még azzal tudta fokozni, hogy a „»legyetek bátorok« elhíresült analógiájára azt találta mondani, hogy a Fidesz célja, hogy minél több ember, minél több magyar részesedjen »az emberi jókból«.

A javakból, kedves Csák miniszter úr, ugyanis ezt így mondjuk errefelé.

Ahogy a közgazdaságtanban jószágnak neveztetik az, ami közvetve vagy közvetlenül emberi szükségletek kielégítésére alkalmas, szemben azzal, amit valamelyik háztáji gazdaságban nevelnek és felhizlalnak, hogy aztán a végeredményt Németh Szilárd bográcsban elkészítve kínálja önnek és minisztertársainak egy hagyományosnak mondható pompás fideszes buli alkalmával.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2022. szeptember 27. 11:07
Ez a Gábor gyerek lassan SasJózsivá alakul mérgében...
erossvass
2022. szeptember 19. 03:03
Nincs a faszi beválasztva az árnyékba?
amca
2022. szeptember 18. 23:53
Igen kóbikám ,fajkasházy -szaharházy megmondta. Eddig is tschoró voltál ,ezután is. Nézd büdöspofájut. 4 gyerek+150 000 000s willa. Látod neki nincs baja. Ő nem tschoró. Te meg igy fogsz megdougless.
Sancho
2022. szeptember 18. 21:15
Kedves Gábor György Úr, sajnos még egy filozófus sem érthet mindenhez. Ezért tisztelettel azt javaslom Önnek (ahogy a népi bölcsességben mondani szokták), "suszter maradjon a kaptafánál".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!