A Karmelita kolostor Al Caponét megszégyenítő lopási-kifosztási hadműveletet hajtott végre

2021. november 10. 13:02

Ők, a tolvajok, megint gazdagabbak lettek, mi, az áldozatok, megint szegényebbek.

2021. november 10. 13:02
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„A Karmelita kolostor már megint szegény Al Caponét, John Dillingert, Strasznof Ignácot valamint Bonnie és Clyde-ot megszégyenítő lopási-kifosztási hadműveletet hajtott végre, midőn a legszofisztikáltabb maffiamódszereket is felülmúlva nyúlta le a magyar államtól (kedves fideszes és nem fideszes polgártársak: tehát tőlünk, valamennyiünktől) a Don Vito Corleone szerepét alakító Vidnyánszky Attila alapítványa számára a mind anyagilag (vesd össze a nem is akármilyen ingatlanokat), mind eszmeiségében rendkívül komoly értéket képviselő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet együttesét.

(...)

Az ember egyébként azt gondolná, hogy ha egy konzervatív országvezetés semmi új értéket nem is képes létrehozni, akkor – épp a konzervatív szellemiségből fakadóan – legalább a meglévőket igyekszik megőrizni. Ezek persze – tudjuk jól – nem konzervatívok, nem keresztények, minden csak ócska duma és gátlástalan porhintés, s az is igaz, hogy egy tolvaj észjárását nem az értékek megőrzése, hanem azok eltulajdonítása birizgálja leginkább. Ők, a tolvajok, megint gazdagabbak lettek, mi, az áldozatok, megint szegényebbek.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2021. november 26. 09:01
Ezek az intézmények nem termelnek bevételt, csak viszik az alapítvány pénzét. Hogy ezt valaki ne értse származása ellenére...bocsánat Duzur, ennek itt volt jelentősége. :-)
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. november 11. 09:21
Ez az újságíró bolond. S lám, a rendszeres uszításai, kormány ellenes hazug fröcsögései ellenére szabadlábon lehet. Én, ha kormányfő lennék, már rég likvidáltattam volna. Csak azért, mert rontja a Föld ökológiai állapotát.
Robertoo
2021. november 10. 21:25
Unalmas már ez az állandó szapulás főleg, ha látjuk mi történik a Városházán. Ennek az izének azzal kellene foglalkoznia. Ott folyik a közvagyon 'kimenekítése'. Nagyban.
roughneck
2021. november 10. 19:43
Ismeros komcsi ujsagiro az atkosbol. Akkor naponta becsmereltek az ohazat, Izraelt (az USA imperialista pribekje stb.) es kinyaltak a PFSZ vezerenek, Jasszer Arafat et-nak a segget. Aztan a rendszervaltas utan ejtettek Arafatot es kinyaltak Amerika meg Izrael segget, mert raebredtek, hogy hova is tartoznak ok valojaban. Gabor egy a sok jellemtelen fereg kozul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!