Nem tudom, mi a riasztóbb

2021. június 28. 14:09

...ha tudatlanságból, vagy ha szántszándékkal tették tönkre a budapesti méhlegelőt a Fidelitas tagjai.

2021. június 28. 14:09
null
Kunhalmi Ágnes
Facebook

„A Vadvirágos Budapest program egy, a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert által kialakított szakmai alapú program, melynek keretében városszerte méhlegelőket alakítanak ki annak érdekében, hogy élőhelyet biztosítsanak a rovarvilágnak, táplálékot a madaraknak, valamint, hogy olyan kis pontokat hozzanak létre a felhevült városi területeken, melyek vízmegkötő erejüknek köszönhetően kiszáradni is kevésbé tudnak.

A tényt, hogy nem gazról van szó egyébként egy meglehetősen feltűnő és jól olvasható tábla is jelzi. Ennek ellenére sikerült a földig kaszálni az élőhelyként és táplálékforrásként funkcionáló vadvirágos területet a Fidelitas felindult és legalább ennyire tájékozatlan önkénteseinek a lehető legnagyobb szárazság közepén. A méhlegelő egyébként kreatív és sokat sejtető nevén nem is olyan rég Rákay Kálmán »Philip« gúnyolódott terjengős posztban, akinek akkor szintén rengetegen felhívták a figyelmét írása finoman szólva is hiányos szakmaiságára. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy a károkozás hátterében tehát átfogó és éppen ezért meglehetősen ijesztő ostobaság húzódik meg.”

Nyitókép: Fidelitas Facebook-oldal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2021. június 29. 12:17
Ej, ej Ági, nem figyeltél, környezet ismeret órán! Másképp nem írnál hüJeségeket! Meg kellene téged dugni, hogy zümmögjön a méhed!
kérdés
2021. június 29. 11:52
Van még egy egyszerűbb megoldás: NE HÍVJÁK MÁR MÉHLEGELŐNEK AZT, AMI NEM AZ.
fogas paduc
2021. június 29. 11:41
Szarjunk az utcára - galacsinhajtó legelő -- esetleg légylegelő...... Kunhalmi! Baromira hülye vagy. És még büszke is vagy rá.
kérdés
2021. június 29. 10:28
Aztán tessék elolvasni a használati utasítást is: https://www.primag.hu/termekek/vetomagok/takarmany-keverekek/mehlegelo-keverek/mehlegelo-3-evelo-csavazatlan-c01012
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!