Hazugságjárvány

2020. május 12. 08:02

Az unió egyelőre képtelen kezelni a válságot, a magyar védekezés pedig sikeres. Minderről el kell terelni a figyelmet.

2020. május 12. 08:02
Bándy Péter
Demokrata

„Bár a koronavírus-járványon még nem vagyunk túl, bő két hónap tapasztalatai alapján azt leszögezhetjük: a magyarországi ellenzékre most sem számíthattunk a bajban. Ők ugyanis segítség helyett ezt az időszakot is arra használták fel, hogy ezredszerre is feltegyék az egyébként már rettentően unalmas diktatúrázós lemezt, és csakúgy, mint rendesen, egymásra licitáljanak hazugságban.

Öt-hat éve talán még meglepetés lett volna, ma már egyáltalán nem számít annak, ha a Párbeszéd társelnöke ugyanarról beszél, mint a Jobbik elnöke. Ugyanaznap és ugyanott, mint Jakab, Szabó Tímea is diktatúrázott egy jót a parlamentben: »Önök úgy akarják elfogadni ezt a lex Covid néven ismert törvényt, hogy az gyakorlatilag érdemi kontroll nélkül ad önnek felhatalmazást, hogy kormányozzon, és szabad kezet is kap abban, hogy még a szabad sajtó maradékát is felszámolja, és gyakorlatilag akár a sajtómunkásokat, akár orvosokat, akár ellenzéki képviselőket is börtönbe zárjon, ha önnek nem tetsző dolgokat, azaz az igazságot állítjuk. Ezt úgy hívják, miniszterelnök úr, hogy diktatúra.«

A 2018-as választási kampány egyik legdöbbenetesebb interjúja Szél Bernadetté volt: az LMP akkori miniszterelnök-jelöltje az Indexnek arra a kérdésére, személyesen »milyen fideszes elégtételtől tart«, így felelt: »Akár börtön. Hogy Orbán Viktor börtönbe zár, mert kitalálja, hogy amerikai kém vagyok például. Bármi megtörténhet, hiszen nincs jogállam.« Szél pontosan tudta, hogy hiába győz a Fidesz, akár kétharmaddal is, neki nem esik bántódása, de vállalta, hogy a magyar választók többségének szemében nevetségessé váljon. Hogy miért? A válasz egyszerű: a külföldi politikusok, úgynevezett civil szervezetek és sajtómunkások akkor tudnak magyarországi diktatúráról hazudozni, ha van mire és kire hivatkozni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. május 12. 11:26
A szomorú rögvaló: A magyar ellenzék komplett hülyék, másodosztályú politikai nimandok gyülekezete.Orbán úgy játszik velük, mint macska az egérrel!! Az élő illusztráció: Karigeri napi látványos vergődése versus a miniszterelnök látványosan sikeres járványkezelése!!
Secnir
2020. május 12. 11:03
"bő két hónap tapasztalatai alapján azt leszögezhetjük: a magyarországi ellenzékre most sem számíthattunk a bajban." ellenzék, február: járvány van. baj van kormány, február: nincs baj kormány március: baj van. ellenzék, március: maszkot mindenkire kormány, március: nem kell maszk kormány, május: kell maszk ellenzék, március: zárjuk be az iskolákat kormány: március: nem zárjuk be. kormány, március: bezárjuk. ellenzék, március: zárjuk le a határokat kormány, március: nem kell, nincs gond kormány, április: lezárjuk a határokat. ellenzék, április: meg kell menteni az utcára került dolgozókat kormány, április: persze, hoztunk egy rendeletet, nyugodjatok meg... kormány, május:
kispufi
2020. május 12. 09:48
Amerikaiügynöközéstől tartó Bernikének megjelent Freud bácsi, azt hiszem.
olajfa1
2020. május 12. 09:39
Az EU még ebben sem tudott felelősen működni! A sok sok pénz meg "szakértő" mellett egy ilyen tényleg életbevágó dolgot nem tudott kezelni! Abban meg aztán rettenetesen biztos vagyok, hogy egyetlen felelőse sem lesz ennek a semmilyen kezelést és rendelkezést nem hozó EU-nak! Még annál is katasztrófálisab ez az EU mint amit eddig gondoltam volna róla...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!