A csalhatatlanság a császárok betegsége

2020. május 19. 16:56

Mindannyian tudjuk, látjuk, hogy a demokrácia válságban van Magyarországon.

2020. május 19. 16:56
Jakab Péter
Jakab Péter
hvg.hu

„Noha az új generációk tagjai már azt gondolták, hogy a pandémiák kora a nyugati világban lejárt, a járványok az emberiség múltját jelentik, néhány hónapja mindannyiunkat arcul csapta a globális valóság, hogy ez koránt sincs így. Szimbolikus ez, hiszen sokan épp így vagy legalábbis hasonlóan gondolkodtak a populista diktatúrákról, miszerint az a felvilágosodott, a második világháborút és annak előzményeit átélő európai országokban már csak történelem; a gondolkodó ember tudja és látja, hogy sajnos ez sincs így. De mi van, amikor egy populista vezető és a járvány találkoznak egymással? Természetesen a populista vezető a hatalma szolgálatába próbálja állítani a járványt. Hogy hogyan? Jóval cselesebben, ahogyan sokan gondolják. Erről szól az alábbi írás.

A történelmi sorsfordítók sajátossága, hogy mindig megjelenik valamiféle szikra az emberi szemekben. A változás szikrája, ami sokszor valóssággá válik. A magyar politika is változás előtt áll, de nem biztos, hogy úgy, mint ahogyan azt sokan várják.

Mindannyian tudjuk, látjuk, hogy a demokrácia válságban van Magyarországon. Orbán egy populizmusra épülő hibridrezsimet épített ki a szemünk láttára, és egykori diktátorokat megszégyenítő hatalmi technikával gyűri maga alá a magyar szabadságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. május 20. 13:55
Kedves Péter! Orbánnak kétharmada van, de csak a parlament falai között. A lakosság körében azonban mindössze 54% a szimpatizánsa. A lakosság egy választáson kisfiút tud csinálni belőle. Az ellenzéki pártok erre nem képesek. Orbán nem a pártoktól retteg, hanem a lakosságtól. Kezeljünk mindent a maga helyén.
Jack
2020. május 20. 11:27
A Jákob nevű betegségre nincs gyógyszer.
silenceCZ
2020. május 20. 07:41
"Mindannyian tudjuk, látjuk, hogy a demokrácia válságban van Magyarországon." Nem Petya, mindannyian nem látjuk és nem tudjuk. Én például azt látom, hogy néhány hataloméhes, de elképesztően ostoba nímand mint pl. te , érdemi munka helyett egyfolytában pofázik.
Tőzeg Áfonya
2020. május 20. 07:37
Szilágyi radikális Gyuri a Névszavában publikál. Jakab Péter a HVG. huban. Várom Balczó 444.hu- s írását.Szélsebesen rohan a Jobbik a szakadék felé. Ugyanazt a pályát futják be mint az MDF.Ők Demszky tartották hatalomban de pártnak annyi lett. Jakabék Karácsonyt juatták a többi meg következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!