A Monsanto megirigyelhetné a KDNP zöldre festését

2019. július 23. 14:10

Az LMP elvárja a KDNP-től, hogy tegyenek konkrét lépéseket!

2019. július 23. 14:10
LMP
MTI-OS

„A Monsanto megirigyelhetné azt a zöldre festést, amit a KDNP bemutat. Miközben Harrach Péter teremtésvédelemről és a környezetvédelem fontosságáról beszél, kisebbik kormányzó pártként falaznak a Fidesz környezetromboló politikájának, és teljes mellszélességgel állnak ki az atomlobbi érdekei mellett. 

Az LMP egyetért a KDNP frakcióvezetőjével abban, hogy a klímakatasztrófa és az ökológia válság korában a környezetvédelem nem lehet pártpolitikai kérdés. Ezért a zöld párt elvárja a KDNP-től, hogy zöldre festés helyett tegyenek konkrét lépéseket: támogassák az Országgyűlésben a zöld párt klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó határozati javaslatát, lépjenek fel a Városliget beépítése ellen, követeljék a megcsonkított nemzeti parkjaink hatáskörének visszaállítását, lobbizzanak a miniszterelnöknél az önálló fenntarthatósági és klímavédelmi minisztérium felállításáért és mindenekelőtt fejezzék ki tiltakozásukat a paksi bővítéssel szemben.

Ha a KDNP vezetői valóban olvasták volna Ferenc pápa zöld enciklikáját és az abban foglalt keresztény értékeket magukénak vallanák, akkor nem propagandacélokra használnák a zöld témát és nem a Fidesz vállalhatatlan környezetpusztító politikáját próbálnák ezáltal mentegetni.”

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sétagalopp
2019. július 24. 08:28
IDIÓTÁK!!! Atomenergia nélkül nincs dekarbonizáció! Nincs urbanizált életmód, nincs ipar,.... nincs európai civilizáció!
zara
2019. július 23. 20:25
nagyon uncsi... Magyaro. befolyása a klimaváltozásra nulla...téma lezárva...
kisgul
2019. július 23. 16:47
Valamelyik lompos kijelentette a zatévében, hogy zöldpolitikát csak és kizárólag a baloldal folytathat!
Balango
2019. július 23. 16:01
Mindenki tudja, hogy hol állok. De az mégis nagyon szomorú, hogy mi még öt évig tovább használjuk a glifozátot. Egy méhész agrárminiszterrel! Fideszes szavazóként csendben jegyzem meg: a zöld bárók gazdasági érdekeiért tovább mérgezni a Haza földjét bizonyos értelemben szintén a hazaárulás egy formája. Nekem fáj ez a döntés és keserű tőle a szám íze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!