Forgassuk vissza az idő kerekét, avagy mi változott 2011 óta?

2019. július 21. 10:50

Mutatkozik-e valós igény a szlovákiai magyar választók körében a két párt közötti koalíciókötésre?

2019. július 21. 10:50
Bodzsár Gyula
Felvidék Ma

„Az MKP továbbra is nyitott a tárgyalásokra. Berényi kijelentette: »A mostani folyamat is nehéz, de még nincs vége. Ha a politikusok érezni fogják, hogy van igény a szlovákiai magyar választók között a két párt közötti koalíciókötésre, elképzelhetőnek tartom a jelenlegi helyzetváltozást. Az MKP Országos Tanácsának döntése is erről szól. A múltban is úgy volt, hogy ha a politikus kimondja a véleményét, ám érzi, hogy a választók igénye más, akkor hajlamos a változtatásra, és erre módja is van. Úgy érzem, egy nagyon komoly igény megfogalmazása, egy alulról jövő kezdeményezés esetén talán a Most-Híd álláspontja is változhat.«

Ha a fenti citátumokból kihagytam volna az évszámot, az időpontokat és a pártelnökök nevét, a kedves Olvasó első pillantásra azt gondolhatta volna, hogy a jelenlegi helyzetet vázoltam. Adódik a kérdés: Hol tartanak most, 2019 nyarán a két jelentős magyar párt közötti tárgyalások a 2020-as parlamenti választásokon való indulást illetően? Netán ott, ahol 2011 őszén abbamaradtak? Mutatkozik-e valós igény a szlovákiai magyar választók körében a két párt közötti koalíciókötésre?

Ha rajtam múlna, a felvidéki választók körében közvélemény-kutatás, azt ne mondjam, nemzeti konzultáció formájában keresném a kérdésre a választ. Félő, hogy erre már sem akarat, sem idő nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Konrád
2019. július 21. 11:43
Két magyar három felé szakad... tipikus kisebbségi lét sajnos, a " magyar átok"
krakken96
2019. július 21. 11:00
A kisebbsegi tudat orokos ellenzekiseg... Lenne ha a szlovakiai politika annyira binaris mint a Magyarorszagi Orban vs. Gyurcsany "whoever wins... we lose"
Mich
2019. július 21. 10:59
A magyar pártra kell szavazni és olyan csak egy van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!