Közép-Európa az új identitás

2019. április 14. 09:02

A volt gyarmattartó nyugati hatalmak ha nem is afrikai országként, de afféle félgyarmatként tekintenek ránk.

2019. április 14. 09:02
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Éppen ezért várta annyira a kelet-közép-európai régió a Nyugat-Európához, illetve az Európai Unióhoz való csatlakozás pillanatát, mert azt remélték – pontosabban abban az illúzióban éltek –, hogy végre egy demokratikus államszövetség egyenjogú tagjaivá válhatnak, ahol megszűnik az alá- és fölérendeltség a nemzetállamok között, megszűnik a kelet-európaiakkal szembeni hagyományos lenézés és megvetés, a gőgös fölényesség.

Ám mélységesen csalódniuk kellett: nagyon hamar kiderült, hogy az unió nyugati, gazdagabbik és szerencsésebbik része újra másodrangúként tekint a régió országaira, polgáraira, akiket irányítani kell, meg kell tanítani a civilizált és modern életmódra, meg kell tanítani késsel-villával enni.

Másképpen fogalmazva a volt gyarmattartó nyugati hatalmak ha nem is afrikai országként, de afféle félgyarmatként tekintenek ránk, s ennek nap mint nap tanújelét is adják az Európai Unió különböző fórumain, lásd a bizottság arrogáns stílusát, antidemokratikus fellépéseit, illetve például a Magyarországgal és Lengyelországgal szemben elindított 7-es cikkely szerinti eljárás, amely a szavazati jog megvonásával is járhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. április 14. 20:57
"Közép-Európa az új identitás" A fideszesek annyira el vannak foglalva az identitással, hogy valószínűleg nincs nekik, amiért állandóan bizonygatniuk kell, hogy van nekik.
Pelso j.
2019. április 14. 15:36
„Éppen ezért várta annyira a kelet-közép-európai régió .........." stb. Nem, az átlag emberek tömege akkor elsó és többedsorban a nyugati anyagi jólétre vágyott. A szerző erre a kis füllentésre alapozza szinte az egész gondolat menetet, hát annyit is ér. Új identitás Közép-Európában? Az évszátadokig tartó ellenségeskedés, sokszor háborúskodás után, a mai napig tartó széthúzás mellett....? A gyarmatosdi sulykolásával csak rombolod az öntudatot, persze biztosan megéri neked.
gyaloggos
2019. április 14. 15:13
EZ ÍGY van sajnos: "A volt gyarmattartó nyugati hatalmak ha nem is afrikai országként, de afféle félgyarmatként tekintenek ránk" S NAGYON nehéz ez ellen tenni, leginkább a gazdasági fejlődéssel tűnhet ez el majd valamikor. EZÉRT is nagyon fontos egyébként, hogy az utóbbi években BUDAPEST látogatottsága növekedett a legnagyobb mértékben !
Vadakat terelő juhász
2019. április 14. 12:33
"Mi lenne akkor, ha létrejönne a közép- és kelet-európai, balkáni népek együttműködése mint új regionális tényező a Nyugat és Kelet között? " Háború lenne, de akkor nem csak a balkáni országokban, hanem nálunk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!