Logikusan most csak a Brexit elhalasztása jöhet

2019. január 16. 07:49

A halasztás viszont a Brexit ügyének végét jelentheti.

2019. január 16. 07:49
Magyari Péter
444.hu

„Vagyis ha May marad, akkor logikusan el kell halasztania a kilépést, ha pedig bukik, akkor muszáj lesz elhalasztani a kilépést. A halasztás viszont a Brexit ügyének végét jelentheti, ahogy erre May egy vasárnapi cikkében felhívta a figyelmet

Akik szeretnének rendszert látni a brit politika bukdácsolásában, azok ilyenkor arra emlékeztetnek, hogy a 2015-ös népszavazás előtt May a maradás pártján volt. Vagyis egészen mostanáig a népfelség elvére hivatkozva nem tett mást, mint bebizonyította, hogy a nép tévedett, és elvitte a végsőkig a Brexit ügyét, hogy nekimehessen a falnak. Persze ez puszta találgatás csupán, és valószínűbb, hogy tényleg csak akkora a mozgástere, mint amilyennek látszik, és egyszerűen megoldhatatlan feladatot örökölt. Ráadásul a Brexit eddigi története azt mutatja, hogy a logikus gondolkodás nem feltétlenül jó iránytű a történet várható fordulatainak meghatározásához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. január 16. 18:00
"Logikusan most csak a Brexit elhalasztása jöhet" Teged meg ki kerdezett? Semmi kozod hozza mellesleg.
Akitlosz
2019. január 16. 17:46
"egyszerűen megoldhatatlan feladatot örökölt." Roppant egyszerű a feladat. Csak nem végzik el, hanem elszabotálják. A szerződéseket egyoldalúan is fel lehet mondani Kivéve az Amerikai Egyesült Államokkal kötötteket.
Akitlosz
2019. január 16. 17:44
Ki kell lépni is kész. Egyszerű deklaráció. Nem szükséges hozzá az EU engedélye. Aztán utána már lehet tárgyalgatni bármeddig az EU-val ráadásul végre egyenrangú félként.
Bokros Birka
2019. január 16. 15:06
Demokratikusan népakarat szerint, igaz libsik? Szaros Gyura ezt is kijárta pénzével! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!