A fideszes urak beszűkült gondolkodását törvényekkel nem fogom tudni megoldani

2017. október 25. 19:20

Folytatom, akárhány fideszes úr is néz rám úgy, mintha én jöttem volna egy másik bolygóról. Nem. Ők azok, akik nem ebben a világban élnek.

2017. október 25. 19:20
Szél Bernadett
Facebook

„Ma kiálltam azért, hogy ne csak a gyermekeket zaklató szexuális ragadozókat tiltsák el a munkájuktól, hanem ha függőségi helyzettel él vissza, a felnőtteket zaklatókat is, pl. egyetemi oktató és diákja, edző és sportoló, vagy éppen rendező és színész. Mert azt gondolom, nekünk politikusoknak olyan törvényeket kell alkotnunk, amelyek védik a rászorulót, a kiszolgáltatottat és a gyengébbet. A kisembert, a nőt, a gyermeket. És időről időre a legelmaradottabb, sokszor kegyetlenséggel felérő buta gondolkodással kerülök szembe.

Mindent megpróbáltam, hogy megértessem a – csak férfiakból álló – bizottsággal, hogy ez a legdurvább visszaélések egyike, hogy hatalmi helyzettel visszaélve, kiszolgáltatottságukat kihasználva zaklatnak nőket. És hogy nem olyan egyszerű az, mint ahogy az ülésen elhangzott (!!!), hogy dehát egy felnőtt fel tud onnan állni és el tud menni, szemben egy gyermekkel. Fel tud állni és elmenni? Biztos ez? Tényleg nem értik, hogy sokszor olyan gyorsan történik minden, hogy mire észbe kap, már áldozattá is vált. És még ha sikerül is az egyiknek elmenekülni, a következővel mi lesz?! Majd ő is ügyes lesz és kemény és határozott – vagy nem. Azt is állították, hogy amire én »célzok«, azoknál az ügyeknél nem az volt a gond, hogy nem volt törvény, hanem az, hogy nem szóltak az áldozatok – és különben sem jó a javaslatom kodifikációja.

Magyarul 1) hibás az áldozat, tetszettek volna szólni, meg amúgy is fel lehetett volna állni, 2) hibás vagyok én, mert nem törvény kell ide és különben is jogászkodjunk kicsit. A helyzet az, hogy a kiszolgáltatottság nem ér véget 18 éves korban. Minél később néznek szembe a tisztelt urak a T. Házban azzal, hogy igenis lehet is és kell is komoly törvényekkel védeni a nőket, minél később néznek szembe a valósággal, ami elemi erővel dübörög odakint e sóhivatal falain túl, annál komolyabb törvényeket fogunk hozni hamarosan a nők és a gyermekek védelmében (Pl. Isztambuli egyezmény!), mert annál több mindent helyre kell itt tennünk. Az is tény, hogy a fideszes urak szemellenzős, beszűkült gondolkodását törvényekkel nem fogom tudni megoldani, ezt készséggel elismerem. Annál is inkább, mert a másik javaslatomat is leszavazták, ami viszont direktben a gyermekeket védte volna, pedig elviekben még támogatták is (állítólag házszabályellenes, na persze). Másodszorra vittem a bizottság elé. Folytatom, folytatom és folytatom, akárhány fideszes úr is néz rám úgy, mintha én jöttem volna egy másik bolygóról. Nem. Ők azok, akik nem ebben a világban élnek. #metoo”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. október 27. 08:09
Bernike, te nem hibás vagy! Egyik munkatársnőm mondta éppen a minap, hogy a jó Isten mentse meg őt egy női főnöktől.
Graf
2017. október 26. 22:03
Bernadett, ne bonyolítsuk a dolgot, te nem másik bolygóról jöttél. Te egy lyukkal lejjebb jöttél a világra azaz seggszülött vagy.
u.cserkész
2017. október 26. 14:57
"fideszes urak szemellenzős, beszűkült gondolkodását törvényekkel nem fogom tudni megoldani," Fogom tudni megoldani??? Ez meg már milyen mondat? Gondolkodást pedig megoldani? Rosszul tudni magyar. Egy miniszterelnök(jelölt)től ennél többet várunk!!
puszika
2017. október 26. 14:54
Lehet folytatni LMP-s ELVTÁRSNŐ csak az a kérdés,van-e értelme ,ugyanis a "zaklatás " 50% -os .Az egyik fél akarja a másik meg nem. Az ilyen esetekre még a leggyakorlottabb bíró is legyint! Bizonyíthatatlan!!! Szavazatgyűjtésnek meg nevetséges.A téma is,meg aki elővezeti az is! Tovarina! Szemét Ungár Alkoholmámor Petikére meressze!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!