Mit mondj a gyerekednek Soros Györgyről?

2017. október 16. 11:54

Beszéljetek velük arról, hogy mi ad nekik biztonságot, mitől félnek, mit jelentenek nekik ezek a kék poszterek.

2017. október 16. 11:54
Gyurkó Szilvia
WMN

 

„Nem csak itthon kérdés, hogy ez a hat lépés hogyan hajtható végre, és valójában mit jelentenek az elképzelések. Az eredeti cikk alatti kommentek többsége is olyan fontos kérdéseket tesz fel, minthogy vannak olyan országok (például Németország), amelyeket a menedékkérők jobban kedvelnek – hogyan lehet akkor mégis egységes szerepvállalásról beszélni. Szintén sokan vitatják, hogy a terv nem veszi figyelembe a hazatelepülés lehetőségét, ahogy a gazdasági okból vándorlókat sem. Lehet vitatni ennek az elképzelésnek a helyességét. Fontos is, hogy érdemben végigbeszéljük, valójában mit jelentenek például »a műveleti és pénzügyi megállapodások«, amelyek a menedékkérők kezelésére vonatkoznak, vagy azt, hogy Európa hogyan tudja a határain kívül is felelősen képviselni az érdekeit. Ahogyan az is, hogyan lehet emberségesen, az emberi jogokat tiszteletben tartva választ adni a Szíriából, Afganisztánból vagy Afrikából érkező menedékkérőknek. Másoknak. Meg ezen keresztül magunknak.

Ezért beszélgessetek a gyerekeitekkel. Ha már itt vannak körülöttünk ezek a plakátok, beszéljetek velük arról, hogy mi ad nekik biztonságot, mitől félnek, mit jelentenek nekik ezek a kék poszterek.

Mondjátok el nekik, hogy a világ nem olyan egyszerű, hogy egy-egy mondattal le lehessen írni. Hogy világméretű problémák megoldása bonyolultabb, minthogy egy mondattal, vagy akár hat ponttal el lehessen intézni.

Beszélgessetek, mert megoldás csak megértésből, elfogadásból, és megismerésből származhat – félelemből és gyűlöletből sosem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2017. október 16. 18:52
Komolyra fordítva a szót, miért kellene egy gyermeknek elmagyarázni egy aktuálpolitikai helyzetet és a velejáró plakátolást? Hiszen nem érett még hozzá....a betűvetéshez is olyan körülményességgel szoktatják, hogy el is tűnt a szépírás. Sorost miért kellene extra magyarázni? Falanszteri ötlet. Egy az aktuálpolitikai plakátok közül. Miért nem lenne célszerű azt mondani, hogy a fölnöttek dolga a politika, de maguk sem ismerik ki magukat sokszor, azért vitatkoznak állandóan...majd ráérsz még azzal foglalkozni, de inkább először tanulj egy rendes szakmát. Mi volna, ha minden évad aktuális plakátjairól szabadegyetemi előadást tartanánk? Mikor jutna el a gyerek bicajozni, vagy mikorra készülne el az ebéd, s nehogymá' ilyennel traktáljuk a gyerek fejét, s rontsuk el a családi vacsorát. A gyerekközösség eleve olyan szabályok szerint működik, hogy kiközösítik a kilógókat, most mi egy virtuálisan idealizált valóságot vetítsünk nekik, amit sehová nem tud elhelyezni, mert nem így 'SZOKJA' az iskolában, s mert nem lát ilyet sehol a környezetében. Ő azt gyakorolja, hogy az erősebb, fifikásabb, ügyesebb, szorgalmasabb győz, s neki vigyáznia kell magára, hogy le ne maradjon, ki ne dőljön az élet nevű versenyfutásban - magunk között szólva. Ja, s a gondos városi szülő csokiszeletet, vagy százast rak a zsebébe, hogy a kéregetőt azzal távoltartsa....pedig azt minden nap látja, de mégsem hívja sosem vacsorára....most meg magyarázna? Ha hallgatnék GYSZ-ra, jobban megkavarnám a gyereket, mintha azt mondanám neki, ne legyél kíváncsi, mert hamar megöregszel ....s úgy jársz, mint a Soros bácsi..... jók ezek a régi, öreg, tömör közmondások. Maradjunk inkább azoknál.
kérdés
2017. október 16. 17:32
Én azt mondanám, hogy egészségesen kell enni, sok hazai gyümölcsöt, salátát, sokat kell mozognunk friss levegőn, pl. kiskertet kapálnunk, hogy ne hízzunk így el öregkorunkra....mertugye Magyarországon minden negyedik gyerek kövér....s mi lesz velünk akkor?
kjkj945
2017. október 16. 17:17
Azt,hogy nnek a piszkoss hazaárulónak el kell venni amagyar állampolgárságát
apika2
2017. október 16. 17:12
...kedves szerző: el kell menni a románokhoz, ukránokhoz, stb. és hasonló elánnal nekik elmagyarázni, miért ne gyűlöljék a magyart... Hogy a megismerés, meg a blablabla... Mert ne tessék itten kérem szépen minket csesztetni, mikor jelenleg céltáblája vagyunk a határainkon nacionalistáknak, és az európai liberálfasisztáknak, ehhez egyáltalán nem hiányzik még néhány százezer elégedetlen gazdasági menekült... "Fontos is, hogy érdemben végigbeszéljük, valójában mit jelentenek például »a műveleti és pénzügyi megállapodások«, amelyek a menedékkérők kezelésére vonatkoznak, vagy azt, hogy Európa hogyan tudja a határain kívül is felelősen képviselni az érdekeit. Ahogyan az is, hogyan lehet emberségesen, az emberi jogokat tiszteletben tartva választ adni a Szíriából, Afganisztánból vagy Afrikából érkező menedékkérőknek." Néhány megjegyzés: - Európa helyett tessék a gyarmattartókkal megoldatni az általuk okozott vonalzóval húzott lehetetlen államok kérdését - semmi közünk hozzá... - Szíria egyes részeiről kell segíteni a menekülteket, Afganisztánt tessék az orosz-amerikai gyalázatok után nekik adni megoldásként, Afrika azért így egy az egyben a képünkbe vágva kicsit erős... Afrika nem egy ország, és ugye nem gondoljuk, hogy egy kontinens ellátása egy nálánál kisebb létszámú és területű világrész kötelessége lenne? .l.de a legfontosabb: vajon miből gondolja bárki, hogy az ide bevándorló milliók itt a béke és demokrácia szigetét segítenek építeni, miközben a saját hazájukban nem képesek erre????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!