Gyilkosok és gyerekgyilkosok ülnek egy életre a börtönben

2015. július 19. 14:07

A polgári kormány szigorú büntetőpolitikája és annak legsúlyosabb büntetési formája, a tényleges életfogytiglan működik, eddig 48 gyilkost, köztük több gyermekgyilkost tudtunk így egy életre rács mögé zárni.

2015. július 19. 14:07
Fidesz-frakció
MTI

„A Fidesz büntetőpolitikájának alapja, hogy a bűnözőknek a börtönben a helye, a visszaeső, rőszakos bűnözőknek, a gyilkosoknak és a gyerekgyilkosoknak pedig egy életre ott a helye.

Ezért vezettük be a tényleges életfogytiglant, amely az Európai Unióban tiltott halálbüntetés hiányában a létező lehető legsúlyosabb büntetési tétel.


2011-ben azonban a magyar emberek akaratát semmibe véve a szocialisták európai parlamenti képviselői elérték, hogy az új magyar Alaptörvényről és többek között a tényleges életfogytiglanról európai parlamenti vitát tartsanak, ahol elítélték ezt a jogintézményt.

Magyarországnak végül a strasbourgi bíróság előtt is meg kellett védenie ezt az intézkedést. Ez sikerült, így a tényleges életfogytiglant nem kellett eltörölni, hanem a magyar büntetőpolitika része maradhat.

A polgári kormány szigorú büntetőpolitikája és annak legsúlyosabb büntetési formája, a tényleges életfogytiglan működik, eddig 48 gyilkost, köztük több gyermekgyilkost tudtunk így egy életre rács mögé zárni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 19. 19:08
O, bazmeg, a populista demagog kurva anyatokat azt! Amikor a biztonsagot csak a btk tekergetesevel kepzelitek el... Na takarodjatok a retkes picsaba!!!
balbako_
2015. július 19. 18:04
Ebbe a kategóriába nem "véletlenül, hirtelen felindulásból" kerül az aki kiérdemli. Mindenki elkerülheti aki nem gyilkol gyerekeket különösen kegyetlen módon. Ne tessék ilyet tenni és nem lesz rá szükség.
kukagyerek
2015. július 19. 16:48
A sok potenciális áldozat (mellesleg birka-barom), már ettől a parasztvakító hírtől is beszarik örömében. Majd csak akkor néz mint az ökör, amikor ő vagy a valamelyik családtagja esik áldozatul.
VakzKommondor
2015. július 19. 16:25
ok. de csak a fideszes politikusokkal egy cellába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!