Charlie-ügyben nem ismernek tréfát

2015. január 23. 23:20

Karinthy is megmondta: humorban nem ismer tréfát, de élek a gyanúperrel, hogy nem pont úgy értette, mint a szigorú francia hatóságok. Képmutatás, Európa a neved.

2015. január 23. 23:20
Papp Attila Zsolt
Főtér.ro

„Nem akartam többet írni erről a rettenetes – közvetett hatását tekintve viszont tragikumában is felemelő – történetről. Elég világosan állást foglaltam a Charlie Hebdo szerkesztőségének lemészárlását követő zajos vitában, és most arra kényszerülök, rossz szájízzel, hogy lábjegyzeteljem korábbi mondandómat (bár az alapkérdésben továbbra is egyetértek magammal, természetesen).

(...) 

Az elmúlt napokban letartóztattak egy 16 éves francia gimnazistát, a »terror dicsőítésének« vádjával, mivel átrajzolta az egyik Charlie Hebdo-címlapot, amin azt írta eredetileg: A Korán szar, nem véd meg a golyóktól. A srác ezt így fogalmazta át: A Charlie Hebdo szar, nem véd meg a golyóktól. A támadás óta nem ez az első ilyen eset, egy ismert francia humorista is megütheti a bokáját egy rossz poénja miatt, egy 14 éves kamaszlány ellen szintén vizsgálódnak, mert hülyeségeket kiabált a vasútállomáson.

Igen, a kamaszok néha hülyeségeket csinálnak.

Ha most valaki efféle szólamokat kezdene hangoztatni, hogyaszongya »kettős mérce«, »mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek«, »a szólásszabadság nem mindenkinek jár«, akkor nem tudnék érdemben vitatkozni vele.

(...)

Karinthy is megmondta: humorban nem ismer tréfát, de élek a gyanúperrel, hogy nem pont úgy értette, mint a szigorú francia hatóságok.

Képmutatás, Európa a neved.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holmes
2015. március 19. 18:39
A szabadság dicsőitői jobban tennék, ha magukba néznének. Hány millió ember halt meg a francia forradalomban a "szabadság" miatt? Miért állnak a véleményterroristák kereszttüzében a nemzeti szocializmus hívei? Nekünk tán nem jár a szólásszabadság? http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2015/01/a-tortenelem-kereke.html
teljesenertelmetlen
2015. március 12. 10:11
Szögezzük le: a srác nem beszélt semmilyen hülyeséget. Készített egy zseniális karikatúrát, ami ezerszer jobb, találóbb, igazabb, mint az eredeti.
teljesenertelmetlen
2015. február 06. 18:01
Nem fogja fel. A kettős mérce olyan szintű eluralkodása, amit már észre sem vesz.
kispufi
2015. február 06. 15:04
ez nekem is megütötte a szemem! :-) közé is lövethettek volna. hát hiába, ezek az ájrópai szólásszadságosok demokraták, mint lenin apjuk volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!