Székely mémek

2013. május 22. 12:27

Attila nem csinált mást, csak a különböző – be kell vallanunk – elcsépelt és giccsbe hajló tájkép-székelykapu-nemzeti zászló kombináció helyett a székely szimbólumokat kezdte értelmezni, ha fogalmazhatok így, nekiállt székely mémeket gyártani.

2013. május 22. 12:27
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Nethuszár

„Régóta gondolkodom már Székelyföld olyasfajta vizuális megjelenítésén, amely kompatibilis a Facebook-generációval. Ráadásul amióta társadalmi munkában segítek a sepsiszentgyörgyieknek, hogy Székelyföldet 2021-re Európa Kulturális Fővárosává építsék, méginkább vadászok a jó megoldásokra (tudni kell rólam, hogy nem tudok rajzolni. Nagyon nem.).

És akkor szembejött egy tetszetős vizuál – ahogy a magyar sajtóban mondani szokás – a legnagyobb közösségi oldalon. Tókos Attila Székelyudvarhelyről a maga csendességében tett ki különböző Facebook-borítóképeket, én pedig a semleges szemlélőből egyre lelkesebb lájkolója lettem a jobbnál-jobb covereknek.

Pedig Attila nem csinált mást, csak a különböző – be kell vallanunk – elcsépelt és giccsbe hajló tájkép-székelykapu-nemzeti zászló kombináció helyett a székely szimbólumokat kezdte értelmezni, ha fogalmazhatok így, nekiállt székely mémeket gyártani. Ráadásul mindezt angolul, ami esetünkben azért jelent minőségi többletet, mert ez a formavilág annak a közös kódrendszernek a része, amelyet minden európai (illetve ma már gyakorlatilag az egész világ) ért és beszél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!