Állami párkereső

2013. április 11. 09:54

Kiindulhatunk abból, hogy a Jó Állam természetéből fakadóan nem akarhat rosszat.

2013. április 11. 09:54
Hajba Ferenc
Nol.hu

„Kiindulhatunk abból, hogy a Jó Állam természetéből fakadóan nem akarhat rosszat, kérdés persze, hogy ízlése van-e. Ismerve az önmagát konzervatívnak és kereszténynek definiáló kurzus esztétikai ideáljait, a párkapcsolatot teremteni szándékozó fiataljaink helyében azért túl nyugodtak nem lennénk. A Jó Állam persze bizonyára elsősorban a belső, lelki értékekre fókuszálna, amiben nem látunk semmiféle kivetnivalót, valamilyen tulajdonságok alapján csak harmóniába kell hozni a párkapcsolatra kiszemelt, nyilvánvalóan kizárólag különneműeket.

Az egyetemisták egy részének jellemző értékeit már föl sem kell térképezni, elég, ha az ELTE bölcsészkarának hallgatói önkormányzatától elkérik a jól dotált szervezet lényegre törő feljegyzéseit, s talán máshol is vannak ilyenek. A már ismert forrásanyagból az illető néptánctudásától, »kis libero buziságán« keresztül, keresztény megbízhatóságán át – »apja az evangélikus gyülekezet felügyelője« – egészen feneke kerekségéig minden fontos dolog megtudható, ami a tárkeresés során bárki részéről is szóba jöhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2013. április 11. 12:17
Ez se aludta ki magát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!