Bankszámlák

2013. február 03. 17:37

Nyilván a kérdések elejére kívánkozik, hogy a magyar állampolgárok közül ki mindenkinek van külföldön nyitott számlája?

2013. február 03. 17:37
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor blogja

Nyilván a kérdések elejére kívánkozik, hogy a magyar állampolgárok közül ki mindenkinek van külföldön nyitott számlája? A lehetséges kör nyilván sokkal bővebb, mint néhány terrorista, vagy egyéb bűnöző, arról nem is beszélve, hogy kissé lealacsonyító feltételezés az, hogy egy svájci, stb. számla ténye már eleve okot adhat bűnvádi gyanakvásra.

Szerény becslésem szerint a magyar állampolgárok által külföldön nyitott bankszámlák száma egymilliós nagyságrendű, tehát nem kevés emberről beszélünk! Ezek az emberek most azzal szembesülhetnek, hogy ők potenciálisan a magyar titkosszolgálatok homályos operációinak vannak kitéve. Nem hiszem, hogy fülig érne a szájuk. 

A legnépesebb ilyen csoport alighanem az a fél millió kiváló magyar munkavállaló, akik Matolcsy György szerint jelenleg külföldön dolgoznak. Ez alaphangon is félmillió külföldi bankszámlát jelent, hiszen nekik ez ott praktikus kötelességük. Ha ehhez hozzávesszük az együtt élő családtagokat, akkor nagyjából meg is van az egy millió számla. De menjünk tovább! 

Bizonyosan százezres nagyságrendben élnek és virulnak olyan honfitársaink, például az elmúlt két évtized egyetemistái és mások, akik néhány hónapos, esetleg pár éves kint tartózkodásuk miatt nyitottak számlát, ám hazatérve sem zárták le, mondván, hogy jó lehet az még valamire.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. február 05. 12:13
Ha lenne lehetőségem egy büdös petákot se fizetnék ebbe a tetves országba.de nincs.
hammer smashed face
2013. február 04. 09:25
buzifaszszanyi
ballada
2013. február 04. 02:34
Külföldi számlák nyitása nem új keletűek ,már a kádári időkben a zenei művész világ a külföldi követségek dolgozói a külföldi gázsit nem hozták haza ,svájci titkos számlákra rakták a dollárokat .Még az 1990- évek elején az egyik tv csatornán beszélt egy idős titkosszolgálati személy ,mely elmondta hogy híres magyar énekes felségével sürün turnézott az 1970-s években ámerikában .Sok pénzt kerestek ezért felkereste ez a házaspár legyen segítségére a pénzek svájci számlára való elhelyezésében .Nevét nem írom le az énekes házaspárnak bár a tvben elhangzott .Kádári időkben már a valutát külföldön helyezték el sokan ehhez megfelelő titokszolgát találtak aki segített .Sok sunda bubnda történt amiről fogalmunk sincs.Bajnai cégei is az offshe cégekbe lett bejegyezve ,,ami nem más mint adócsalás.Sok sok stiklit elkövettek a fejesek is.
Akitlosz
2013. február 04. 02:07
Bárki magyar állampolgárnak lehet külföldön bankszámlája, és még a magyar cégeknek is. ez az APEHot nem zavarja, teljesen törvényes. Ráadásul kamatadók miatt még adatokat is a külföldi bankoktól. Nevetséges feltételezés, hogy itt valami bűnszerveződés lenne. Hát nem azért van az EU és vagyunk EU tagoik, hogy "közös piac" legyen? Akkor miért is üldözendő az, ha valaki külföldön nyit bankszámlát, vásárol autót, csinál akármit is? Akinek euró alaőú számlára van szüksége teljesen értelemszerűen érdemesebb ezt Ausztriában, vagy Szlovákiában nyitnia, mint Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!