A bor legyen finom

2012. április 14. 07:21

Egy biodinamikus burgundi chardonnay-t bontottam, az illata tökéletesen rendben volt, de a savak felborították, igyon ilyet ötezerért, akinek hét anyja van.

2012. április 14. 07:21

„ehhez képest minden költészet, ideológia, küldetés, elszánás és a többi okosság teljesen mellékes. egyébként a könyvvel vagy a filmmel is így van ez. legyen jól olvasható, legyen elejétől a végéig nézhető. persze, tudom, hogy sokszor más mindeneken is múlik, és hiába fogyasztottam el tarkovszkij sztalkerét minimum nyolcszor, vannak, akiket félszer sem húzott be az a két és fél óra. mégis, a borban egyszerűen jön le ez. ha valami büdös, akkor büdös. ha valami savanyú, akkor savanyú. ha valami keserű, akkor keserű. nincs az a mondanivaló, ami az ilyesmin segítene. akárki állítja az ellenkezőjét, ne higgyetek neki.

ma este előbb egy biodinamikus burgundi chardonnay-t bontottam, az illata tökéletesen rendben volt, de a savak felborították, igyon ilyet ötezerért, akinek hét anyja van. aztán jött egy magyar cabernet. hadd szellőzzön egy-két hétig, hátha összeáll, megmenekül. végül kikerült a dugó a st. andrea kétezeregyes hordós rozéjából. ennél különb nekem nem kell. az illata játszik, a savai vibrálnak, az egész csúszik, megállni nem lehet, elégedett vagyok. történet itt is van, de eredmény is. az egyik a másik nélkül sokkal kevésbé működik, mint a másik az egyik nélkül. ennyi az egész.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. április 15. 19:44
S ennek mi köze a borhoz? Gondolod sokat ittak?
Soma
2012. április 15. 19:42
"Természetesen a jobboldali prolik sem tudják a minőségi borokat értékelni." ------ Ó, persze! Te, mint vörös csörgősipkás, a kocsmán kívül találkoztál már borral? Ahhoz, hogy értékelni tudd, tudnod kéne szőlőt termelni és bort kezelni.
Grüezi
2012. április 15. 19:37
Időnként hordós kimérésben lehet venni olyan borokat 400Ft/l-ért, hogy az 5000Ft-os elitborok kannásnak tűnnek mellette.
trendo
2012. április 15. 19:34
A borsznobizmus meg legyen rafinált; mórikálja magát úgy, hogy ő aztán nem is... de aztán mégis kibújjon a lényeg, a pőre valóság. Elitünk "bevásárolt" a borászatba. És most várják vissza befektetésük hozadékát. Promotálják saját - vagy viszonosság elvárásával- a baráti kör portékáját. Kamu dumákkal, álszakemberi dumákkal "kikupálják" leendő fogyasztói törzsközönségüket. Akik aztán tovább hintik a púdert a proliknak. A lényeg a fogyasztás. A borotok meg olyan, amilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!