Ne!

2011. december 07. 14:59

Ezért tombol a kormányzásban a háborús retorika, ennek árnya kísért a közmunka-rendelettől a hajléktalanság kriminalizálásig mindenben.

2011. december 07. 14:59
Levendel Júlia
Liget Műhely

A »potenciális hadkötelesek«-ről, az esetleges »szükségállapot«-ról, a »megelőző védelmi helyzet idejé«-ről, a »váratlan támadás”-ról szóló passzusok kíméletlenül adagolják, hogy háború lesz. És megint, most is mellékes, kik ellen kell majd megvédeni hazánkat. Ha az ország, a védelmi szövetség felkészült, gyorsan keríthető ellenség és ürügy a hadüzenetre. Valami szent cél, hiszen az ideológia-gyártás és -terjesztés nem akkora logisztikai feladat, mint a honvédség működésképessé tétele.

Január elsejétől tehát minden 18. évét betöltött fiúnak kötelező megjelenni sorozáson (a mulasztás előállítással jár!), katonai igazolványt kap alkalmassági minősítéssel, és miután »a katonai igazgatás szerveinek már békében fel kell készülniük« minden esetlegesen bekövetkezőre, »a honvédelem feladatainak végrehajtásához a gazdasági- és anyagi szolgáltatások biztosítása érdekében az ingatlanokról és szolgáltatásokról«, valamint »a technikai eszközökről« is kezelhető adatokat gyűjtenek. Magyarul: központi katonai nyilvántartás készül ingatlanokról és gépjárművekről, amelyekkel alkalomadtán a honvédség rendelkezhet.

Vajon a népszámlálás költséges és értelmetlen »tudakolódása« is ezt célozta? Igen, ezt. Ezért tombol a kormányzásban a háborús retorika, ennek árnya kísért a közmunka-rendelettől a hajléktalanság kriminalizálásig mindenben. Szoktatni és idomítani kell! A történelem tanúsága szerint ebben a legtehetségtelenebb politikusok is sikeresek lehetnek.

Mióta világ a világ, a rohamosan növekvő társadalmi egyenlőtlenségre, az egyre könnyebben meglovagolható előítéletességre, a belföldi nyomorra a háború kínálja a legegyszerűbb orvoslást – és keveseknek kivételes üzletet. A legfőbb feltétel hozzá – a mentális süllyedés – már adott.

Lehetne még üvölteni, nem fontolgatva, hogy ez értelmes és célszerű tett-e: NE!

Lehet?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. december 08. 10:46
hú vazze, a zsidó államnál a fenti vita alapján senki sincs antiszemitább, mert ott valóban a zsidó lányok is hadkötelesek, míg nálunk például a magyar zsidó lányok nem sorozhatók be, sőt, a fiúk se, nyilvánvaló, hogy mi még nem értük el az antiszemitizmusnak azt a szintjét, amit az izraeli állam legalábbis a lastres nevű kommentelő gondolatmenete, vagy mije alapján csak ez gyön ki egyébként ennyire baráti szlovák, ukrán, román, szerb, szlovén szomszédokkal körülvéve , és figyelembe véve, hogy európa épp a széthullás felé tart, a nato pedig nem igazán szeret tagállamok közti konfliktusokba bonyolódni (pl török görög), bölcsebbnek látszik a haderő fejlesztésére és hadipar felállítására költeni kicsinyke pénzt, mielőtt késő lesz
morfondír
2011. december 07. 21:22
De!
Vizigót
2011. december 07. 20:09
Lehet Júlia, üvöltsön kedvére.
60felett
2011. december 07. 19:59
Szóval, uraim, egy férfi értsen a fegyverhez, legyen valami fogalma a harcászatról, ne csak az ágyban, vagy a kocsmában tudjon vitézkedni. A haza védelme alapfeladat, persze könnyebb anyámasszony katonájának lenni. Az egyik oldalon mondjuk jön az ellenség - és nem olyan nevetséges ez - a másikon meg majd sunnyogunk kifelé mindenféle alkalmatlansági papírokkal takaródzva. A kiképzés kellemetlenségeiről, a szívatásról meg annyit, hogy senkinek nem árt, ha egyszer-egyszer alulnézetből látja az életet. Átestem rajta még a 60-as években, kibírtam. Szégyelltem volna rinyálni miatta. Persze a síma modorú félbuzi belvárosi liberálisok most szörnyülködnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!