„Szoboszlai földre kényszerítette a Sárkányokat” – nem győzik dicsérni a válogatott csapatkapitányát

2024. október 15. 21:54

A bosnyák lapok szerint a magyar labdarúgó-válogatott egyértelműen jobb volt, és rutinszerűen nyert ellenük.

2024. október 15. 21:54
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: Hegedüs Róbert

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2:0-ra legyőzte a „Sárkányok” becenevű bosnyák nemzeti csapatot a Nemzetek Ligájában, ezzel pedig a 3. helyen áll a csoportjában. A hollandok Németországtól elszenvedett vereségének köszönhetően pedig abban is reménykedhetünk, hogy a jó NL-szereplés segít kivívni az évtizedek óta várt vb-részvételt. A csakfoci.hu összegyűjtötte, hogyan értékelte a mérkőzést a bosnyák média. 

Ezt is ajánljuk a témában

A bosnyákok fekete sorozata folytatódik, Szoboszlai földre kényszerítette a Sárkányokat Zenicában”

 – címmel jelentetett meg beszámolót a mondo.ba, amely kiemelte, hogy a hazai együttes az elmúlt 10 mérkőzésén már kilencedik vereségét szenvedte el. A bosnyák nemzeti együttes legutóbb 2023. október 13-án nyert Liechtenstein ellen. A lap hozzáteszi, hogy a Nemzetek Ligájában még két mérkőzést fognak játszani, mégpedig Németország és Hollandia ellen. Optimistán mejegyzik, hogy még van matematikai esélye, hogy ne ők legyenek a csoport utolsó helyezettjei, de úgy vélik, reálisan nézve nehéz arra számítani, hogy ezeken a mérkőzéseken győzelmeket tudunk elérni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A klix.ba cikke úgy fogalmaz, hogy „a Sárkányok a kiesés küszöbére kerültek a magyarok elleni vereséggel”. A lap szerint németek ellen mutatott teljesítményük és a budapesti, magyarok ellen elért döntetlen után a bosnyák labdarúgó-válogatott derűlátó módon tekinthetett a magyarok elleni Zenicában rendezett mérkőzés elé, de végül kedvezőtlen lett a meccs eredménye. A szerző szerint a magyar nemzeti együttes kétgólos vezetése tudatában nagyon könnyen tartotta meg előnyét,  a bosnyák szurkolók pedig egy újabb nehéz estét éltek át, néhányan közülük pedig úgy is kifejezték elégedetlenségüket, hogy már a mérkőzés vége előtt tíz perccel elhagyták a lelátókat.

„Újabb vereség a boszniai válogatott számára, ennél rosszabb már alig lehet” – olvasható a fokus.ba címlapján, a cikk pedig úgy folytatódik, hogy a magyarok rutinszerű győzelmet arattak, egyetlen pillanatban sem tűnt úgy, hogy bármit is elérhetnénk ellenük. Kiemelik, hogy Nail Omerovic gyenge debütálása is emlékezetessé tette a meccset, az Eszék játékosa folyamatos veszélyt jelentett a saját kapujára, továbbá ő hozta össze a büntetőt is.

„Nagyon gyenge teljesítmény a bosnyák válogatottól, a magyarok biztos győzelemmel térnek haza” – címmel tudósította a meccset a sport1.oslobodjenje.ba. A lap szintén kiemelte, hogy, hogy a németek elleni biztató vereséget követően győzelmi reményekkel lépett pályára a hazai csapat és jól is kezdett, de „ahogy telt az idő, a magyarok egyre jobban játszottak, míg a mi középpályásaink egyáltalán nem tudták érvényesülni, látszott, hogy rendszerszinten nem állunk jól.”

„A Sárkányok jól kezdték a mérkőzést, de aztán megálltak – Magyarország megérdemelten viszi el a három pontot Zenicából” – olvasható az avaz.ba cikkében. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. október 16. 00:49
Megkaptátok, büdös muszlimkeltető köcsögök.
Dixtroy
2024. október 15. 23:46
Mi ez a kibaszott érzelmi vihar, hormonzavaros tnik őrjöngenek? Az utóbbi német, holland, bosnyák meccsek mintha valamiféle emlelkedő ívet mutatnának, nem lehetne csak simán bízni bennük és nem dopaminszinttől függően beszántani, vagy a mennybe parittyázni őket?
sexykitty-5000113
2024. október 15. 21:58
🍓 ️ ­É­­r­t­é­k­e­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­i­ ­­­p­u­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!